Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Heta trenden på hemmadoftsfronten

18 apr, 2021 
Att doftsätta hemmet har blivit än mer aktuellt nu när många också har kontoret hemma. Det höjer mysfaktorn men kan också både boosta kreativitet och sänka stressnivåerna. Och det finns en rumsdoft som är extra het just nu. Vi har nosat upp den senaste trenden.
Annons
7 största inredningstrenderna under 2021Brand logo
7 största inredningstrenderna under 2021

När allt fler sitter hemma och jobbar har trenden att inreda med dofter exploderat. Det går ju att göra hemmakontoret så mycket trevligare och samtidigt mer kreativt om där är rätt noter i luften. Och det finns en rumsdoft som upplever en stor revival just nu - rökelse.

När Glossier hade digitalt pressmöte tidigare i veckan pratade märkets trendsättande grundare Emily Weiss minst lika länge om sin besatthet av just rökelse som om nyheten man släpper nästa vecka. Hon visade dessutom upp ett antal vackra hållare till detta som hon lagt en väldigt mycket pengar på. Emily köper sina rökelse hos några av de coola indiemärken i New York som ploppat upp den senaste tiden. I Sverige är utbudet av modern rökelse, där du inte bara hittar tunga hippiedofter, fortfarande lite svårt att hitta. Det finns några hemsidor som hängt med men det går också att beställa från andra länder. Kolla här.

Annons

Rökelse i spännande form

rökelse i praktisk tändsticksform

Hibis små tändstickor är perfekta att starta jobbdagen med. Dra en över plånet och det händer härliga grejer. Det japanska märkets rökelsestickor finns i oväntade dofter som Yuzu, Tea tree, Kanel och Ylang Ylang och kan allt från att pigga upp humöret till att ge en lugnare atmosfär.

Hibi 10 minutes aroma kostar ca 119 kr, finns i 9 dofter och du hittar dem hos Detailery.

Klassiska koner i nya dofter

rituals rökelsekoner i nya kollektionen the rituals of mehr

Energy Restoring Incense Cones är en av produkterna i Rituals nya kollektion the Rituals of Mehr som består av energigivande noter från söt apelsin och cederträ. Konerna är tillverkade av naturligt träpulver tillsammans med oljorna och keramikhållaren har tagits fram exklusivt för kollektionen.

Annons

Energy Restoring Incense Cones i the Ritual of Mehr från Rituals kostar 155 kr/20 st och finns här.

Rökelsestickor med resetema

rökelsestickor med doftinspiration från Tuscon, Arizona

Coola ställen runt världen är inspirationen bakom Paris-baserade Astier de Villattes moderna rökelse. Här finns till exempel spännande Stockholm med en lite överraskande notmix av vilda växter, aloe, klöver, lavandin och myrra, coola Tuscon som bjuder på rosmarin, ros, ceder, björk och svartpeppar samt konstnärliga Atelier de Balthus med rök, honung, tobak och cederträ.

Annons
rökelse inspirerad av stockholm

Encens från Astier de Villatte finns bl a i dofterna Stockholm och Tuscon. Du kan beställa dessa från Libertys där priset är 35 pund för en ask med 125 stickor.

Håll stickan på plats

vacker fjäder att placera rökelsestickan i

Rökelsehållare i fin fjäderform från Indiska kostar 149 kr.

Annons

Japanska kvalitetsstickor

japansk rökelse med fransk inspiration

Maison Balzac gör rökelsestickor tillverkade i Japan men inspirerade av barndomen i södra Frankrike. I Le Soleil får du en notblandning av sandelträ, te, apelsinblom, neroli och tuberos.

Incense Stick i Le Soleil från Maison Balzac kostar 30 pund för 50 stickor och finns liksom Astier de Villatte på Liberty's.

Designerlyx på rökelsefronten

eleganta hållare för rökelsekoner

FOG heter Tom Dixons stilrena hållare för rökelsekoner som sprider doften jämnt ut i rummet. Från märket finns också just rökelsekoner i olika dofter, t ex Royalty inspirerat av Afternoon-tea med bergmott, citron, Earl Grey-te, verbena, mint och ceder, Oriental med rosblad, kanel, violblad, klöver, pachouli, mysk och amber, samt London som har en mer traditionell rökelsedoft av oud, vetiver, svartpeppar, ceder och patchouli.

Annons

Incense Cones från Tom Dixon kostar 180 kr/20 st och Fog Giftset med både hållare och koner kostar 480 kr. Finns på ANNONS Lookfantastic.

rökelsehållare i snigelform

Det finns många sätt att hålla rökelsestickorna på plats. Monsieur Escargot är namnet på Maison Balzacs exklusiva variant där du kan ha två stickor på samma gång. Något mer poetisk är Astier de Villattes glacerade terracottafat Antoinette där rökelsestickan stoppas i den unga damens hår.

exklusivt fat för rökelsesticka

Båda dessa hittas på Liberty's för 195 pund resp 75 pund.

Annons