Artikeln innehåller reklamlänkar
trendiga nyheter på skönhetshyllan i vår
Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experter
0:52

Efter reklamen: Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experter

(0:52)

Slå på ljud

I helgen har Sveriges roligaste och bästa skönhetsmässa gått av stapeln, en samlingspunkt för både skönhetsredaktörer, beautybloggare och andra influencers med skönhetsfokus. Daisy Beauty Expo var den här gången ett rigoröst säkerhetsprojekt med flitigt handspritande, minigrupper, ansiktsmasker och obligatoriskt uppvisande av vaccinbevis på grund av pandemin. Trots det lyckades man ändå göra ett lika uppskattat, spännande och informativt event som tidigare. Så vad bjöd den här exklusiva mässan på? Här är några av de hetaste trenderna.

Bus-droppar

trendiga brun utan sol droppar

Vi är många som längtar efter lite mer färg på huden efter en lång mörk period. En kategori på brun utan sol-hyllan som gör det enkelt är just produkter i serumform. De här dropparna kan du enkelt svepa över huden direkt men också mixa i din vanliga ansiktskräm eller bodylotion. Den stora fördelen med just droppar är att du enkelt kan styra hur stark färg du vill ha genom antalet droppar du använder. Några företag där du kommer att hitta fina droppar med hudvårdande bonus i vår är St Tropez och Australian Glow. Den förra bjuder på superboostande Luxe Tan Tonic Drops med bl a echinacea och niacninamid och den senare har Tanning Drops Dark i sin fuktserie med aloe vera, hyaluronsyra, hampafröolja och kakadu plommon. Det finns i två olika styrkor.

Årets första makeupkollektion gör succé

brun utan sol droppar med hudvård

Tanning Drops från Australien Glow kostar 183 kr här (länk till Eleven).

Plåster & patches

Lyxiga skönhetsmaskinen för alla som älskar läppstift

Att snabbt kunna fixa ett skönhetsproblem, som t ex mörka ringar under ögonen eller en finne som ploppat upp på hakan, är inte längre bara en dröm. Det är ett område där det händer mycket med nya material, innovativa teknologier och smarta ingredienskombinationer. Hos plåsterproffsen på Vice Reversa finns uppiggande ögonmasken Eye Rejuvenator där små piggar avger C-vitamin, hyaluronsyra och peptider när de smälter in i huden. För att få ner den där irriterande finnen finns även Spot Stoppa som också är självupplösande mikronålar, här med salicylsyra, extrakt från grön te och hyaluronsyra. Här finns också flera fina alternativ för dig som vill bli kvitt plitor. Mario Badescu lanserar ett miniplåster med sitt ikoniska Drying Formula. I Drying Patches får du salicylsyra tillsammans med lugnande och återfuktande hyaluronsyra, niacinamid och C-vitamin. Snart lanseras också Common Clouds, skönhetsjournalisten Maria Ahlgrens spännande märke med acnepositiv profil och unika hydrokolloida plåster olika ingredienser från läkande och lugnande centella asiatica.

plåster som tar bort plitor

Spot Stoppa från Vice Reversa kostar 149 kr för 4 plåster. De finns här.

Serum med C-vitamin

serum med c-vitamin

En av hudvårdens guldingredienser är C-vitamin tack vare sin kollagenstimulerande, hudutjämnande och lystergivande egenskaper. Nu kommer en hel radda nya härliga serum där du ser nya spännande kombinationer. Idag lanserar the Mantle sitt Wow Serum där du får C-vitamin tillsammans med balanserande CBD, återfuktande hyaluronsyra och ljusreflekterande pigment för en riktigt glowig hudkänsla. Emma S. riktar in sig på ojämn hudton och pigmenteringar med sin Vitamin C 10 Booster som även ger din hy mer energi med extrakt från rosmarin, pentavitin och peptider. Från plånboksvänliga Q & A har du Vitamin C Brightening Serum där vitaminen flankeras av glycerin, hyaluronsyra och squalane. Landar snart i butik.

The Wow Serum från Mantle kostar 850 kr/30 ml. Du hittar det här (länk till butik).

Årets bästa mascara - skönhetsredaktörens favoriter

Munvatten deluxe

trendigt munvatten med bonuseffekter

Redan förra året kom det svenska lyxmunvårdsmärket Selahatin med sitt exklusiva Mouthwash Escapist (länk till butik) och nu dyker fler märken upp med produkter som gör den här ganska trista vardagsrutinen till något härligt och dessutom adderar bonuseffekter. Alkoholfria Waken Flourskölj finns i tre varianter som alla är smaksatta med naturlig grönmynta, stärker emaljen, är snäll mot tandköttet och kommer i superfin flaska av återvunnen plast. Irländska Spotlight Oral Care gör inte bara en av de stora trendprodukterna på tik tok just nu, närmare bestämt Teeth Whitening Pen som ger vitare tänder direkt (länk till butik). Här finns också Mouthwash for Whitening Teeth med en liten dos hydrogen peroxid och frisk pepparmintsmak.

munvatten i snygg flaska

Flourskölj från Waken kostar 99 kr/500 ml. Du hittar alla tre smaker plus en smart minikopp här (länk till butik).

Mest läst