Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Enkla knep som gör att du får ut mer av din kroppspeeling

09 jan, 2022 
kvinna som skrubbar sina ben i badet
Kliv ut ur badrummet med rejält len och lystrig hud.
Annons
Hemmalyx – Behind the scenes med FeminaBrand logo
Hemmalyx – Behind the scenes med Femina

Visst får ansiktet mest uppmärksamhet när det kommer men visst är det härligt när även huden på kroppen är len och lystrig? För det behövs en bra peelingrutin som tar bort döda hudceller och kickar igång cirkulationen. Då kommer också dina efterföljande produkter ge bättre resultat. Men hur ska man använda sin kroppsskrubb för att få bäst effekt? Spana in den här enkla tipsen.

1. Planera din peeling

Precis som för ansiktet är det bra att du väljer en peeling som passar din hud. Är den normal och ganska tålig kan en skrubb med fysiska korn funka fint. Är huden däremot känslig är en variant som exfolierar med milda syror och enzymer bättre. Det är också ett bättre alternativ om du t ex har hudknottror, så kallad keratosis pelatis. Vill du få riktigt djupverkande effekt? Välj en mix av korn, syror och enzymer. Har du torr hy? Välj en peeling med oljebas och sockerkorn.

Annons

2. Skrubba i duschen

På så sätt får huden en chans att värmas upp och bli mjuk innan du börjar. Det gör peelingprocessen mer effektiv. Börja dock med att tvätta dig först innan du tar fram skrubben. Glöm inte heller att stänga av vattnet medan du skrubbar för att spara både energi och miljö.

3. Få in tekniken

Massera din peeling över huden med cirklande rörelser och ett visst tryck för att få ännu bättre fart på cirkulationen. Jobba gärna nerifrån och upp, alltid mot hjärtat. Använd fingrarna om du vill ha mjukare effekt, kör med skrubbvante, tvättlapp eller kroppsborste för med intensiv peeling. Koncentrera dig på ett område i taget för att verkligen jobba igenom huden men håll inte på mer än 30 sekunder innan du går vidare.

4. Målinriktat skrubbjobb

När du gått över kroppen är det perfekt att också skrubba lite extra där huden är kraftigare, t ex armbågar, knän och hälar. Kör gärna en runda över fötterna också med det som blir kvar i händerna. För ännu bättre effekt kan du kombinera din peeling med en loofah-svamp, frottéduk och kroppsborste.

Annons

5. Lagom är bäst

Regelbundenhet ger bäst resultat men var försiktig med att peela alltför ofta då det kan göra huden torr, röd och känslig. Två gånger i veckan brukar vara en bra frekvens.

6. Viktig avslutning

Att smörja in huden efter peeling är viktigt, annars kommer huden bli torr, klia och tappa lyster. Välj gärna en kroppsolja eller ett kroppsserum för att ge både fukt och näring. Huden är extra mottaglig för allt välgörande när den är renskrubbad och fri från alla döda hudceller och dina produkter kan gå djupare ner. Är du väldigt torr? Lås in det hela med en bodylotion som sista steg.

Obs! Använd aldrig en peeling eller skrubb om huden är solbränd, irriterad eller skadad på något sätt. Det kommer att förvärra problemen.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons