Rituals kreative chef Dagmar Brusse med nya boken The Art of Soulful Living.

Rituals kreative chef Dagmar Brusse med nya jättestora boken The Art of Soulful Living

0:34

Efter reklamen: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

(0:34)

Slå på ljud

Holländska livsstilsmärket Rituals har en mängd moderna klassiker i sortimentet, från rengöringsskummet som höjer lyxkänslan på den dagliga duschen till doftljusen som både skapar härlig atmosfär och är snygga att se på. Märkets filosofi är just att hitta lyckan i de små tingen, något man lyckats bra med. Det kan man bland annat tacka sin kreativa chef Dagmar Brusse för. Hon började på företaget för 12 år sedan och är den som myntat dess slogan "The Art of Soulful living". Förra veckan släppte man nyheten att man gjort en hel bok på just det här temat. Vi fick en pratstund med Dagmar om allt hennes kreativa uppvaknande till vikten av att hitta sina energikällor.

Varför är det viktigt för Rituals att koppla märket till både kropp och själ?

- Vi vill erbjuda något mer än bara produkter. Det är fakta att väldigt många människor mår dåligt idag och mycket av det beror på att vi tappat kontakt med vår spirituella sida. Min förhoppning är att vi med enkla medel kan hjälpa folk med detta.

På vilket sätt gör ni det?

Packa necessären som proffsen: smarta knep för alla

- Hos oss kan du ta del av så mycket mer. På fjärde våningen i vår butik i Amsterdam har vi till exempel skapat ett Mind SPA, det första i världen. Här kan du träna din andning, få hjälp med mental avslappning, lära dig mer om hur stress påverkar hjärnan och pröva hjärnmassage. Vi har också precis lanserat vår bok där du kan få massor av tips på hur du kan få bättre balans i livet och på så sätt må bättre. Ibland kan små saker verkligen göra stor skillnad.

rituals nya bok

I Rituals nya bok kan du bland annat lära dig om Kintsugi.

Har du själv alltid varit en kreativ person?

- Det kanske jag har men jag upptäckte det inte förrän jag började jobba med TV. Då väcktes något i mig. När jag sedan var hemma med mina barn så bubblade det verkligen i mig så jag började ta kurser, testade marmorering osv. Det var då jag verkligen märkte hur lycklig jag blev när jag fick använda mig av min kreativitet.

Hur hittar du själv energi när det är stressigt?

Skönhetsredaktörens tips: smarta knep för sommarbruna ben på direkten

- Likaväl som jag behöver energi från andra människor så är det viktigt för mig att stänga av och vara med mina egna tankar. Det ser jag till att få dels i bilen när jag åker hem från jobbet men också varje morgon då jag oavsett årstid går ut i vår trädgård med min cappuccino och sitter där i minst en kvart. Något annat som jag märkt gör stor skillnad för mig är att vara uppmärksam på detaljer. Det kan t ex vara när jag gör min kvällsrutin. Jag slabbar inte bara på mig rengöringen. Istället tar jag en extra minut att löddra upp den, ta in doften och massera över huden. Sist men inte minst så är dofter otroligt viktigt för mig, det kan verkligen röra min själ. Jag sätter inte bara på mig doft innan jag går ur för att känna mig lugn. Jag har doftljus i hela huset. Jag älskar inte bara stämningen själva doften gör utan också det mjuka ljuset som det sprider. Mina favoriter är Wild Fig, Black Oud samt Orris Mimosa, alla från Private Collection. Doftljusen ger en perfekt atmosfär där jag känner mig avslappnad.

doftljus wild fig

Ni arbetar också med förebyggande arbete?

Så bra är månadens nya sminksnackisar

Ja, vi har bland annat ett projekt där vi jobbar med mindre barn i skolan för att få dem att växa som människor. Ge dem verktyg att kunna hantera stressen och stå emot pressen som finns idag att ständigt prestera. Den heter Super Chill Foundation och här jobbar man med både meditation och yogaövningar.