Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sköna ögonmasker som piggar upp och slätar ut

26 maj, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografanna shvets/pexels
tre kompisar som har ögonmask och ansiktsmask
Ge lite extra kärlek till huden kring ögonen med en specialmask och se trötthetstecken försvinna på ett kick.
Annons
Fem favoriter från Femina – sömnspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – sömnspecial

Gör mörka ringar och rynkor kring ögonen att du ser extra trött ut? Oavsett om det varit en sen natt med kompisarna eller du som jag snurrar runt i lakanen halva natten på grund av klimakterievallningar så är det så tydligt hur de där förlorade sovtimmarna direkt sätter sig kring ögonen. Då är en ögonmask väldigt härligt. Det svalkar befriande, fyller på fukt, ger klarare ton, dämpar svullnader ochfixar bort torrhetslinjer på bara någon kvart. Här är några av de bästa som finns just nu, från budgethyllan till högsta lyxklass.

Annons

Arkmask med skön form

arkmask för ögonen från l'oreal

En halv flaska återfuktande och utslätande serum får du i L'Oréal Paris björnlige-inspirerade ögonmask som är gjord i tunn fiber från alger. Den lägger sig nästan helt perfekt över ögonpartiet, svalkar väldigt skönt och sveper bort varenda torrhetsrynka.

Hyaluronic Acid Cooling Eye Serum-Mask från L'Oréal Paris kostar 69 kr och finns här (reklamlänk).

Mask med maxad fuktmix

fuktbombande hydrogel-pads från dr ceuracle

Dr Ceuracles serie Hyal Reyouth är toppen för alla som vill ge huden en rejäl fuktboost. Ögonmasken som ingår i den familjen är inget undantag. Padsen är tillverkade av en studsig hydrogel som preparerats med hela sex varianter av hyaluronsyra men även vitamin B5 för att plumpa huden, släta ut linjer, strama upp och ge en starkare barriär. Lite pilliga att få på plats men när de väl sitter där så är dessa mycket härliga både för dig som är torr, trött eller har känslig hy. Ska verka i 20-30 minuter.

Annons

Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask från Dr Ceuracle kostar 399 kr/60 st och finns här (reklamlänk).

Vitaminboostade pads för lyster

ögonpads med vitamin från xlash

Välgörande mix av havtornsvatten, niacinamid och koffein får du i Awakening Eye Gels från Xlash som är väl tilltagna och därför täcker en ganska stor yta under ögonen. De piggar upp huden direkt, lugnar rodnader, får mörka ringar att bli lite mindre tydliga och ser till att tonen på sikt bli klarare. De känns också lite extra lyxiga tack vare den lätt skimrande rosiga färgen.

Annons

Awakening Eye Gels från Xlash kostar just nu 423 kr/60 st.

Behagliga pads till kvällsrutinen

pixis ögonpads som lugnar huden på kvällen

Svenska Pixi har blivit något av proffs på just välgörande eyepads och i år har man utökat sin kollektion med en variant framtagen för att göra extra gott på kvällskvisten. Med Dream-y EYE får du lugnande kamomill och lavendel, utjämnande A-vitamin samt uppiggande extrakt från jasmin i sköna välformade och behagliga hydrogel-lappar. Perfekt att ladda huden med efter en lång dag för att sedan vakna på morgonen och se betydligt mer utvilad ut än du kanske känner dig.

Annons

Dream-yEye Patches från Pixi kostar 339 kr/60 st och finns här (reklamlänk).

Humörhöjande ögonpads

budgetvänliga ögonpads med apelsin

Letar du efter något som snabbt fräschar upp huden kring ögonen men också är snällt mot plånboken finns Brightening Coolong Eye Pads från Absolute New York. Det här är apelsin-mönstrade runda lappar med apelsinextrakt och C-vitamin som fräschar upp huden synligt och har en härlig citrus-doft med direkt upplyftande effekt på humöret.

Brightening Cooling Eye Pads från Absolute kostar 59 kr/16 st och finns här. (reklamlänk)

Annons

Lyxiga designerpads

lyxiga ögonpads från dior med logga

Sköna men också otroligt chica är Backstage Eye Reviver Patches från Dior. De här välsvarvade och logo-prydda padsen är väldigt kylande och sköna. De sitter också mycket bra, nästan som klistrade mot huden. Trots det är där inga problem att dra av dem när verkningstiden är klar. De kommer med en liten tub ögonserum som du duttar på innan lyxlapparna sätts på plats. Huden blir väldigt mjuk men också tydligt slätare och perfekt preppade innan makeup.

Backstage Eye Reviver Patches från Dior kostar 295 kr/2 par och finns här.

Annons