Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så fungerar Babors nya ampull-boostade makeup

03 jun, 2021 
babor berikar sina foundations med välgörande ampuller
Att salongsmärket Babor är proffs på hudvård visste du säkert redan. Nu har man precis lanserat moderna makeuphybrider där man lyckats förena sina smarta ampuller i basprodukterna. Resultatet? Läs mer om det här.
Annons
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

Ampuller med koncentrerad hudvård har man hållit på med ända sedan 50-talet hos det tyska salongsmärket Babor. Nu i veckan släppte man nyheten att man tagit fram ny makeup boostad med hudvård från just dessa välgörare.

babors foundations med ampuller

5 härliga foundation-hybrider

Hos Babor finns nu åtta olika varianter av foundation och i fem av dem får du aktiv ampulleffekt.

Hydra Liquid Foundation är valet för dig som vill ha en extra dos fukt, den ger en boost till alla torrisar och får basen att sätta sig betydligt snyggare och fräschare. Formulan är väldigt tunn men ger ändå medeltäckning och är berikad med Hydra Plus-ampull som fyller på med hyaluronsyra och skyddar mot yttre faktorer med extrakt från rädisa.

Annons

Är du mer ute efter spänst och studs ska du kika på 3D Firming Serum Foundation. Även den blir nästan viktlös på huden men ger en fin utjämning och silkeslen finish. Som namnet antyder har man här använt ingredienserna i 3D Firming-ampullen, det innebär extrakt från fläder, tropisk mandel och glaucin som jobbar på elasticitet.

Den krämigaste varianten är Collagen Deluxe Foundation som också har bäst täckning. Den verkligen smälter in i huden och fyller ut linjer och rynkor. Därför passar den perfekt till en mogen hy. Här är det innehållet i Collagen Booster-ampullen som står för hudvården med peptider och näring.

Vill du ha en matt finish ska du kika närmare på just Matte Finish Foundation som fått en dos av Matte Finish-ampullen. Det hjälper till att balansera sebumproduktionen för en fräsch men glansfri bas och du kan även se en porminskande effekt.

En dos av Hydra Plus-ampullen finns även i den tonade dagcremen Tinted Hydra Moisturizer som ger lätt täckning och är perfekt dagar man vill att det ska gå snabbt att se fräschare ut.

Annons

Formuleringsproffs

Att få ihop vården och makeupen är inget lätt jobb, det behövs en hel del finjusteringar för att få en behaglig och bra formula. Här har man lyckats fint även om det inte går att få svar på exakt hur mycket ampull det får på varje foundationflaska. Flest nyanser finns det av Hydra Liquid Foundation, här kan du välja bland 15 stycken. Övriga är det mer skralt med färgutbudet tyvärr.

Mer än bara foundation

ögonpenna och ögonskugga i ett

Det här är både härligt för huden och snyggt, något som speglar sig i priserna. Babors makeup hamnar i lyxklassen med concealer för 325 kr, de olika foundation-versionerna ligger mellan 430 kr och 685 kr. I sortimentet finns flera andra produkter, 110 stycken för att vara exakt. Förutom foundation så hittar du vårdande ampull-effekt även i Babors nya 3D Firming Concealer. Här har man mixat i 3D Firming-ampullen så att fina linjer och mörka ringar ska bli mindre synliga. Den ger bra täckning utan att synas och är lätt att få ut jämnt och snyggt. En annan favorit på redaktionen är de underbara och krämiga Eye Shadow Pencil som både kan fungera som skugga och penna och är lätta att sota med. Copper Brown är den perfekta sommarnyansen!

Du hittar Babors nya hudvårdande makeup på salonger som använder märket, i deras flagshipstore på Humlegårdsgatan i Stockholm och här (reklamlänk).

Annons