Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bästa produkterna för att ta bort vattenfast mascara

29 sep, 2021 
bästa rengöring för vattenfast mascara

Med de här favoriterna sveper du enkelt och snabbt bort det mest envisa sminket utan att slipa på hud och fransar

.

Annons

Vattenfast mascara är inte bara toppen för att det sitter genom svett och tårar. Det är bästa tricket för att hålla fransarna snyggt böjda hela dagen. Men det finns en detalj som får många att välja bort just vattenfasta produkter - de kan vara knepiga att få bort. Den vanliga ansiktstvätten är inte nog och har du inte rätt rengöring spelar det ingen roll hur mycket du gnuggar. Färgen flyttas bara runt. Att gnugga på huden är inte heller att rekommendera, speciellt inte runt ögonen där den tunna huden är känsliga men också fransarna kan ta skada.

Vad är en bra rengöring för vattenfast mascara?

Det finns tre olika typer av removers som biter på vattenfast mascara och samtidigt är tillräckligt snälla mot hud och fransar. Här är våra favoriter.

Micellärvatten

klassiskt micellärvatten
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Här är det smart teknologi som hjälper dig att skonsamt ta bort vattenfast smink. Micellerna i vattnet fungerar som magneter på makeupen och lyfter med lätthet bort färgen. Det är ett bra alternativ för dig som inte gillar att använda oljebaserade produkter runt ögat, något vissa upplever obehagligt. Hitta en parfymfri variant som dessutom är återfuktande och du har en remover som även passar för känsliga. En favorit i budgetklassen är klassikern Sensibio H2O från Bioderma. Den kostar 124 kr/500 ml ANNONS här.

Oljerengöring

vårdande rengöringsolja
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du ha allt i ett så är oljebaserad rengöring toppen på att lösa upp även envis makeup. Använder du den i hela ansiktet bör du dock göra en dubbelrengöring. Antingen två gånger med oljan eller avsluta med en löddrande rengöring för att få huden helt ren. Den sista ska du inte använda på ögonen. Absoluta favoriten bland oljerengöringar är Lipid-Balance Cleansing Oil från Medik8. Den är parfymfri och vårdande, huden känns aldrig torr efteråt. Bara härligt ren och mjuk. Den kostar 389 kr/140 ml och finns ANNONS här.

Tvåfas-rengöring

tvåfas rengöring med vatten och olja
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Här har du en mix av vatten och olja som du enkelt skakar ihop och då får en väldigt effektiv rengöring som går snabbare än alla andra varianter samtidigt som vårdande ingredienser tar hand om både huden och fransarna så de inte blir torra. En stapelvara hemma hos skönhetsredaktören är dryga Bi-Facil Lotion från Lancôme som även funkar för känsliga ögon. Den kostar 311 kr och finns ANNONS här.

Tips!

För att få din rengöringen ännu bättre är det bästa att applicera på en bomullspad och sedan hålla den lätt tryckt mot ögonen så att du ger produkten några extra sekunder på att lösa upp mascaran. Då kan du lätt få bort sminket i ett par svep.

Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdetBrand logo
Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdet
Annons