Artikeln innehåller reklamlänkar
2:19

Efter reklamen: Amanda Lindh 5 frågor om mode och skönhet

(2:19)

Slå på ljud

Det är en flod av nyheter på skönhetsfronten som väller den här tiden på året. Härligt fast det kan också vara knepigt att hålla koll på vad som egentligen är bra. Men lugn, det är vårt (underbara) jobb att djupdyka ner i cremer, jämföra foundations och löddra oss igenom schampon för plocka ut guldkornen åt dig. Här listar vi augusti månads bästa lanseringar, de som verkligen är värda att satsa på. Du får dessutom tips på ett par nya produkter vi tycker att du inte behöver öppna plånboken för.

krämigt rouge

Nature Enhanced Cream Blush från Isadora är precis som namnet antyder ett rouge med krämig formula och 100 % vårdande naturliga ingredienser. Det är lätt att pigga upp kinderna när man har den här i handen, färgerna smälter ihop med din hud och ger en riktigt fin och naturlig rodnad. Använd gärna fingrarna!

Nature Enhanced Cream Blush från Isadora kostar 139 kr och det finns här (länk till Eleven).

Nu finns årets första skönhetskalendrar att köpa!

suverän ögonpenna

En kajalpenna som glider på lätt och sedan sitter som berget, det har Lancôme lyckats fixa med sin nya 24H Drama Liqui-Pencil. Den är otroligt rolig att använda och lockar fram leklusten då du förutom en vanlig vardagsinramning kan göra allt från en riktigt cool cateye-vinge till en perfekt stökig sotning.

24H Drama Liqui-Pencil från Lancôme finns i åtta nyanser, den kostar 235 kr och du hittar den här (länk till Åhléns).

multifunktionell ögoncreme

Double Serum Eye från Clarins är en ny multifunktionell stjärna att pigga upp ögonområdet med. Den behagliga cremen stärker huden, gör linjer mindre tydliga och får mörka ringar och svullnader att bli mindre. Dessutom får du mer i den smarta förpackningen jämfört med traditionella ögoncremer.

Double Serum Eye från Clarins kostar 725 kr/20 ml och det finns här (länk till Apprl).

ansiktscreme som lugnar huden

Ljuvlig ny creme att smörja in ansiktet är får du med Cera Repair Barrier Cream från Biotherm som inte bara är en sammetslen dröm i konsistensen. Den gör så mycket gott för huden. Här finns bl a bioceramider och probiotika från plankton vilket ger allt från lugnande och stärkande till spänstgivande effekt. Lyster får du också och den är superskön även till en känsligare hud. Perfekt att ladda badrummet med inför den kallare årstiden.

Cera Repair Barrier Cream från Biotherm kostar 540 kr/50 ml och du hittar den här (länk till Åhléns).

höstens skönaste ansiktsmist

The Must Mist är en finfördelad ansiktsspray signerad det svenska hudvårdsundret Mantle. Precis som i märkets övriga produkter hittar du här de senaste årens it-ingrediens CBD tillsammans med aloe vera, hyaluronsyra och niacinamid. Den doftar upplyftande av citrus men på huden har den både lugnande och väldigt lystergivande effekt. Perfekt "pick me up" för stressad, trött och sliten hy. Vi använder den som ansiktsvatten, för att ge extra lyster under foundation och som fuktdusch framför datorn.

The Must Mist från Mantle kostar 350 kr/125 ml och den finns här (länk till Lyko).

bodylotion i lyxklassen

10 Body Lotion från Verso är något av det lyxigaste som går att smörja in kroppen med. Som vi älskar denna nyhet med vilken det svenska varumärket tar steget in i en ny kategori. Och vår hud älskar den också. Hemligheten är en otroligt välkomponerad formula med ingredienser du vanligtvis hittar i produkter till ansiktet, t ex allantoin, jästextrakt, niacinamid och havreolja som lugnar, stärker barriären och gör huden nästan barnsligt mjuk. Dessutom doftar den ljuvligt milt och fräscht av grapefrukt och kommer i en redig pumpflaska.

10 Body Lotion från Verso kostar 600 kr/300 ml och du hittar den här (länk till Hudoteket).

Blir håren på benen tjockare av rakning – vi reder ut!

mascara som inte håller måttet

Surfer Curl Volumizing Mascara från Tarte är den nya mascaran du inte behöver. I alla fall inte om du önskar just böjda fransar, volym och lång hållbarhet. Inget av detta får du tyvärr här. Och hur man kan göra en så dålig borste 2021 är en gåta. Den här mascaran ska vara miljövänlig och är säkert snäll mot dina fransar men den gör inget för att lyfta din look.

Surfer Curl Volumizing Mascara från Tarte kostar 299 kr och den finns här (länk till Apprl).

Rolig idé på pappret men väldigt överflödig och onödigt bidrag till plastberget i verkligheten är Sigmas rosa handske du ska göra rent dina makeupborstar med. Här finns bl a tre områden som ska användas för att förfina resultatet. Vad är ens det? Jag kan inte tänka mig att den allra mest flitiga makeupartist tycker detta är värt när du ganska lätt kan tvätta dina verktyg i en vanlig liten köksskål fylld med ljummet vatten och en droppe diskmedel (eller schampo om du vill vara lite mildare).

Spa Brush Cleaning Glove från 2X Sigma kostar 349 kr och du hittar den här (länk till Apprl).