Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa sladdlösa stylern för olika hårtyper

01 mar, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografdmitriy ganin/pexels
kvinna med långt lockigt hår

Skönhetsredaktörens favoriter är både snabbjobbade och garanterat snubbelsäkra.

Annons
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Hetast på stylingfronten just nu är varma verktyg utan sladd. Inte helt enkelt att ta fram då det behöver vara bra värme i kombination med en acceptabel batteritid för att pengen ska kännas värd det. Men så otroligt befriande det är att fixa håret när man slipper snubbla över en sladd hela tiden eller snurra in sig i den när man ska byta sida. Så vad är verkligen bra? Jag har testat mig igenom de som finns och här är favoriterna som alla passar fint för lite olika behov.

Cordless 9000, Babyliss

Det här klassiska märket har inte mindre än tre stylers utan sladd varav två snabbt blivit favoriter på redaktionen. Cordless Straightener fungerar som en traditionell plattång medan Cordless Wand är en stav du kan svänga till snygga lockar och vågor med. Jag använder framför allt den senare som är toppen när man vill få till lite form i slingorna kring ansiktet. Laddningen håller i upp till 40 minuter och du har tre olika temperaturinställningar varav den högsta är 180 grader. Det är toppen för har du ett tunnare hår behöver du inte ha lika varmt för att få till en form som ett kraftigare hår. Det finns även en mer traditionell locktång med klappa men den är lite knepigare att lyckas med.

Annons
cordless 9000 är sladdlös serie från babyliss

Cordless Straightener och Cordless Wand från Babyliss kostar 1999 kr resp 1899 kr och du hittar dem här (reklamlänk).

Unplugged, GHD

unplugged sladdlös styler från ghd

Är du ofta på språng, går på gym eller åker bort på helgerna så passar GHDs lilla minivariant av sladdlös styler väldigt bra. Den är smidig och väger inte speciellt mycket. Dock ska man veta att du här har max 20 minuter på dig att fixa till frillan. Själva plattorna får tag bra i håret, även det som är lite tunnare. Du har idealtemperaturen 185 grader som konstant och den laddas på två timmar i väggen, bilen eller via din laptop. Så smidigt! Roligt är också att den förutom klassiskt svart också finns i en tjusigt vit version. Bra att veta är att denna också är godkänd för att bäras i handbagaget på planet oavsett vart du i världen tänkt bege dig.

Annons

Unplugged från GHD kostar ca 3000 kr här (reklamlänk).

Corrale, Dyson

corrale sladdlös styler från dyson

Det här är den dyraste laddbara stylern i klassen. Corrale är en ganska tung pjäs med mycket avancerad teknologi och smarta detaljer. Bland annat finns här en praktisk låsknapp som håller ihop plattorna när du inte använder den och en laddstation du ställer stylern i. Vem kommer då ha mest användning för den här välarbetade varianten? Jag tycker den är utmärkt till dig med ett kraftigare hår, t ex afrohår. Är håret för tunt så glider det lätt genom de flytande plattorna utan att du får någon effekt. Har du däremot ett tjockare och lockigare hår så blir både greppet bra och du kan justera temperaturen upp till 210 grader. Hur länge du kan jobba med den på en laddning? Här är batteritiden upp till 30 minuter.

Corrale från Dyson kostar 4690 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Obs! Alla sladdlösa stylers i inlägget kommer med en värmetålig förvaringsväska på köpet.

Annons