Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya sköna solkrämer för ansiktet

23 feb, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografelevate/pixels
Kompishäng i solen på uteservering
De här hybriderna håller din hud snyggt fräsch och samtidigt väl skyddad när vårsolen börjar titta fram.
Annons
10 kändisar som kämpat med acneBrand logo
10 kändisar som kämpat med acne

Vädret må visa sig från sin busigaste sida just nu med snöyra och slask men det är inte så värst långt kvar innan vårsolen gör debut. Då gäller det att vara redo för att inte stressa huden som varit i mörker så många månader. Det är så lätt att man helt radiostyrt riktar nosen mot värmen men tänk på att den ofta är extra känslig nu. Var rädd om din hud och skydda den mot de intensiva strålarna med en ordentlig solkräm så den har tid att vänja sig. Det är viktigt av flera anledningar, både för att undvika hudförändringar men också motverka att UV-ljuset bryter ner kollagen och ger upphov till pigmenteringar. Det behöver inte vara så krångligt.

Att skydda huden mot solen har faktiskt aldrig varit så lätt. De nya krämerna som finns idag är hybrider med härligt hudvårdande ingredienser och behagliga konsistenser. Du kan enkelt byta ut din vanliga dagcreme mot en med bra filter så blir inte rutinen så mycket krångligare. Här är några favoriter.

Lätt solkräm för känslig hy

solkräm för känslig hud

Lätt på huden, återfuktande och med matt finish är egenskaperna från ACOs nya solkräm för ansiktet. Den oparfymerade formulan är framtagen för att passa alla, även dig med känslig hy och du kan använda den nära ögonen. Här finns bl a hyaluronsyra och antioxidanter.

Annons

Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50+ från ACO kostar 189 kr/40 ml men finns till specialpris här (reklamlänk).

Solkräm som ger massor av fukt

krämigt återfuktande solkräm

Fukt är fokus för Emma S. när märket lanserar sin första solskyddsserie. Förutom bredspektriga filter innehåller den här härligt doftande cremen hyaluronsyra, squalane och glycerin, en trio som är toppen om du vill ha en fräsch, len, spänstigt och välåterfuktad hud hela dagen.

Hydrating Sun Protection SPF 30 Face från Emma S. kostar 269 kr/50 ml och den finns här.

Solkräm för glansig och kombinerad hy

solkräm för fet hy

Avène är märket känd för att ha riktigt bra produkter för känslig hy. Nu har man tagit fram ett koppel nya solprodukter som ska vara extra snälla mot huden men också helt ofarliga för djur- och växtlivet i våra hav. I Cleanance SPF 50+ får du ett högt och brett solskydd, antioxidanter och thermalskt källvatten som har lugnande effekt. Formulan är en lätt fluid som smälter fint in i huden och håller den fräscht matt. Den passar extra bra om du förutom känslig hy också lätt får finnar och plitor då den har balanserande effekt på talgproduktionen.

Cleanance SPF 50+ från Avène kostar 249 kr/50 ml och den finns här (reklamlänk).

Tänk på...

... att smörja in både ansiktet, halsen och dekolletaget. Huden är så tunn här och blir därför lättare bränd.

Annons