Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta proffsknepet som får dig att vakna med glansigt & frissfritt hår

25 feb, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografron lach/pexels
kvinna med mörkt lockigt och glansigt hår
Oväntade hjälpmedlet ger lyxig look till morgonfrisyren.
Annons
3 vanliga misstag vi gör med huden och så fixar du demBrand logo
3 vanliga misstag vi gör med huden och så fixar du dem

Brukar du vakna med ett burr som måste trasslas ut innan du kan kliva ut genom dörren? Trött på att håret är en enda frissig aura där uppe på huvudet? Då ska du testa det senaste smarta tricket som just nu snurrar runt på TikTok. För det funkar! Allt du behöver är en bra borste, en hårolja av god kvalitet, en scrunchie och en lång ren strumpa.

Så här gör du

  1. Ta några droppar av en bra hårolja, massera ut i handflatorna och arbeta in över hårets längder. Börja i topparna och jobba dig uppåt. Glöm inte luggen men undvik hårbotten.
  2. Borsta igenom håret från hårbotten och ut i toppen.
  3. Ta din strumpa och dra den över håret. Fäst med schrunchien .
  4. På morgonen tar du bara av strumpan och borstar igenom håret igen. Voila! Håret har legat skyddat men också haft tid att dra till sig den välgörande oljan.

Tips på produkter

Den sköna kvalitetsborsten Dressing Brush från Lernberger Stafsing är en skön mix av naturhår och långa nylonstrån som både går igenom håret bra och ger välgörande massage till hårbotten. Den kostar 399 kr och finns här (reklamlänk).

Annons

När det kommer till hårolja behöver du utgå från din hårkvalitet. Bra hårolja som gör gott för lockiga strån är Don't despair Repair Strenghtening Treatment Oil från Briogeo. Den kostar 349 kr/30 ml och finns här (reklamlänk).

Har du tunt fint hår är en lättare olja att föredra, t ex nya och silikonfria No Frizz Vanishing Oil från Living Proof. Den kostar 372 kr/50 ml och finns här (reklamlänk). En favorit på redaktionen som är ännu lättare på stråna är Night Cap Overnight Perfector från samma märke. Den kostar 299 kr/118 ml och finns här (reklamlänk).

Annons

Många fina varianter på scrunchies att fästa strumpan med hittar du här (reklamlänk).

Vill du se hur det går till? Spana in duktiga Emelie Johansson som visar på sin Instagram hairtalkbyemelie hur man gör. Du hittar inlägget här.

Annons