Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa cc-krämer med SPF

27 maj, 2022 
AvJessica Blockström Hember
FotografCottonbro/pexels
sommarklädd kvinna i stan
Med den här smarta basen får du snyggare hud i raketfart plus en dos solskydd på köpet.
Annons
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svarBrand logo
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

Allt i ett lösningar brukar betyda att man får tumma lite på resultatet. Undantaget för den regeln när det kommer till makeup heter CC Cream. Den här smarta basprodukten gör i de flesta fall ett alldeles utmärkt jobb med att jämna ut hudtonen, dämpa rodnader, fungera både som foundation och concealer och fylla på med en extra dos solskydd, ofta med ett högt SPF. Det finns också lite olika varianter beroende på vad du har för prio när det gäller huden, t ex lite extra lugnande på en känslig hy eller en fin lystereffekt. Så vad står CC egentligen för? Från början var det color correcting men du får som sagt betydligt mer i dessa tuber. Den här typen av basprodukt har dessutom blivit så populär för att det går väldigt snabbt att applicera och nyanserna är för det mest väldigt förlåtande, dvs de smälter lätt ihop med den egna hudtonen för ett helt sömlöst och naturligt snyggt resultat. Här är våra favoriter.

CC-creme för rodnad hud

erborians cc creme som dämpar rodnader

Hos Erborian hittar du en modern klassiker, märkets CC Red Correct SPF 25 som förutom lugnande centella asiatica och har gröna pigment som omedelbart neutraliserar rodnader i huden så att tonen blir väldigt jämn och fin. Den sitter mycket bra men finns bara i en variant som passar bäst till ljusare hudtoner.

Annons

CC Red Correct SPF 25 från Erborian kostar ca 619 kr/45 ml och finns här (reklamlänk).

CC-creme med primer-effekt

cc creme med primer-effekt från cle

Multifunktionell i ordets rätta bemärkelse är CCC Cream från Los Angeles-baserad K-beauty-märket CLE. Namnet står för color control and change, här får du också en silkeslen jämn finish där porer inte är lika tydliga och lystern snygg på bara några sekunder. Solskyddsfaktorn är rejält tilltagen, den ligger på SPF 50 och ger högt skydd även mot UVA. Den magiska formulan passar dessutom lika bra på en torr som en lite fetare hy och är lätt att applicera med fingrarna. Det finns fem nyanser både i kallt och varmt, alla väldigt breda vilket innebär att de passar många olika hudtoner.

CCC Cream SPF 50 från CLE kostar ca 379 kr/30 ml och finns här (reklamlänk).

Heltäckande CC-creme

heltäckande cc creme från it cosmetics

Vill du ha en helt jämt och perfekt hudton ska du kika på IT Cosmetics heltäckande klassiker Your Skin But Better CC+ Cream SPF 50+. Det är många plus men så rymmer också formulan allt från utjämnande och färgkorrigerande pigment till återfuktande ingredienser och ett rejält tilltaget solskydd som går över SPF 50. Den sprider sig snyggt och sitter väldigt bra hela dagen. Det finns ett brett spektra av nyanser att välja mellan för att vara den här typen av produkt. Den ska även fungera som serum och dagcreme men har du normal till torr hy är det bäst att köra sin vanliga hudvårdsrutin först.

Annons

Your Skin But Better CC+ Cream SPF 50+ från IT Cosmetics kostar ca 420 kr/32 ml och finns här (reklamlänk).

Plånboksvänlig CC-creme

lumenes prisvärda cc creme med vårdande ingredienser

Hos Lumene hittar du veganska CC Color Correcting Cream SPF 20 som ger en lite lättare täckning och har en något lägre solskyddsfaktor än många andra. Hudtonen blir jämnare och finishen känns väldigt fräsch tack vare extrakt från lingon och källvatten i formulan. Den finns numera i hela 10 nyanser att välja mellan.

CC Color Correcting Cream SPF 20 från Lumene kostar 199 kr/30 ml och finns här (reklamlänk).

CC-creme för fukt och naturlig finish

Vill du ha en snyggt återfuktad finish med mycket mer lyster än ovan nämnda från Lumene ska du spana in den populära 4-in-1 Tinted Moisturizer från Pür Cosmetics. Formulan här är lättare på huden än många andra och otroligt enkel att få jämn. Det gör också att den inte alls är lika täckande och därför passar dig som kanske önskar ett mer naturligt resultat där fräknar och liknande lyser igenom.

Annons

4-in-1 Tinted Moisturizer från Pür Cosmetics kostar ca 545 kr/50 gram och finns här (reklamlänk).

Hur fungerar makeup med solskydd?

Även om alla dessa CC-creamer innehåller solskydd så är det mer ett komplement än tillräckligt för att skydda huden. Anledningen är att du behöver mycket produkt för att verkligen få den SPF som verkligen står på flaskan. Minst en halv tesked ska huden laddas med. Det blir för det mesta varken smickrande eller behagligt. Så grunda med en riktig solkräm först och applicera sedan din CC-creme ovanpå för att kunna njuta av att vara utomhus.

Annons