Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa vattenfasta sminket – skönhetsredaktörens tips

12 apr, 2024 
Glöm ögonpennor som kladdar i vårvärmen eller mascara som rinner för minsta lilla regnskur. De här vattenfasta makeupfavoriterna håller för både svett och tårar.
Annons

Oavsett om du vill kliva upp ur havet med sminket perfekt på plats, drömmer om snygga fransar som inte kladdar under träningspasset eller helt enkelt önskar att din makeup sitter kvar trots fuktigt och klibbigt sommarväder så är vattenfast det bästa valet. Här är våra favoriter.

Bästa vattenfasta sminket

Feminas skönhetsredaktör har samlat de bästa produkterna för en makeup som håller.

Bästa vattenfasta mascara

Den vattenfasta mascaran är ett säkert kort om du till exempel ska på bröllop eller någon annan tillställning där tårar riskerar att falla.

Tips! Du kan också satsa på en tubmascara som enkelt tvättas bort med vatten varmare än 38 grader.

1. Telescopic Lift Mascara Waterproof, L'Oréal Paris

Den här nyheten ger både längd, volym och lyft till dina fransar men innehåller dessutom vårdande ceramider. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

telescopic lift mascara waterproof från L'Oréal
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Build-Up Mascara Extra Volume Waterproof, Isadora

Annons

En älskad klassiker för dig som vill ha mycket volym och krämig fyllighet men föredrar att borsta på din vattenfasta formula med en traditionell fiberborste. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Build-Up Mascara Extra Volume waterproof från Isadora
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Lash Idôle Mascara Waterproof, Lancôme

Här får du en plastpiggsborste i mer padelliknande design vilket verkligen gör att du kan kamma igenom fransarna samtidigt som du kan trycka till dem för ett snyggt lyft. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Lash Idôle vattenfast mascara från Lancôme
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Macstack Waterproof Mascara, MAC

Annons

Vill du kunna bygga på volymen i flera lager utan att det blir superklumpigt är detta ett tips. Denna prisbelönta mascara där plastpiggarna är lite tunnare men längre än traditionellt ger en något glossigare finish än ovan nämnda. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Macstack waterproof mascara från mac
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfasta kajal

Toppa ögonmakeupen med en kajalpenna som sitter där den ska.

1. Crayon, LH Cosmetics

Krämig när du målar på den och går att jobba med några minuter men när den väl satt sig rör den sig inte ur fläcken. Kul här är att det också finns regnbågens alla färger att välja mellan. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Crayon i blått från LH Cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Diorshow On Stage Crayon, Dior

Mustigt mättade och eleganta färger finns i den här lyxiga ögonpennan med vattenfast formula. Använd den för att rama in, oavsett om du vill ha en ren och rak linje eller gå för en snyggt sotad look. Du kan dessutom lägga den på vattenlinjen för en riktigt intensiv blick. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Diorshow On Stage Crayon från Dior
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Aqua Resist Color Pencil Eyeliner, Make Up Forever

Annons

Mjuk och samtidigt rikt pigmenterad gelpenna där det räcker med ett lager för att få täckande effekt. Här finns dessutom snyggt skimrande nyanser som ger ögonen lite extra blänk och hållbarheten är imponerande. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Aqua Resist eye pencil från Make Up For Ever
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfasta eyeliner

En tunn linje eller en vinge som breder ut sig – vilken variant väljer du att måla eyelinern i?

1. Epic Ink Liner, NYX Professional Makeup

En budgetklassiker med tunn filtspets som du både kan göra en klassisk vinge med men också leka fram andra grafiska detaljer. Finns i svart och brunt. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
Epic Ink Eyeliner från NYX
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Infinity Ink, LH Cosmetics

Tack vare den smart designade penseln, där du får många fina strån sammanstrålade i en tunn spets, gör denna eyeliner det lätt att få till en rak och elegant linje och en tjusig vinge även om du inte är så van. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Infinity Ink från LH Cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Perfect Strokes, Rare Beauty

Annons

Väldigt skön i handen är denna kalligrafi-inspirerade eyeliner som ger kolsvart och matt finish. Här kan du både få till tunna och kraftigare linjer i ett enda svep och hållbarheten på färgen är otroligt bra. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Perfetct Strokes eyeliner från Rare Beauty
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Så får du bort vattenfast smink

Det fina med vattenfast smink är att det sitter så bra. Samtidigt kan det också bli ett problem. Du får inte av makeupen med bara vatten eller med en vanlig rengöring. Det behövs specialkrut. Balmiga rengöringar fungerar ibland, även rengöringsolja. Men allra bäst är en så kallad två fas-remover som du skakar och sedan häller på en bomullsrondell. För att göra rengöringen extra smidigt och snäll mot hud och fransar är det smart att hålla rondellen mot området du ska rengöra en stund för att lösa upp produkten. Då kan du enkelt bara svepa av färgen istället för att gnugga.

Annons

Bi-Facil Waterproof Eye Makeup Remover från Lancôme har varit en favorit i många år när det kommer till att smidigt och snabbt få bort vattenfast smink. Den passar dessutom även dig med känsliga ögon och lämnar inte någon oljig eller fet hinna efter sig. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Bi-Facil Waterproof Eyemakeup Remover från Lancôme
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons