Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så blir din hudvårdsrutin mycket billigare – 7 smarta knep

12 mar, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock
kvinna som smörjer in ansiktet med en mindre mängd hudcreme för att spara pengar
Med de här enkla tipsen kan du ha en riktigt bra hudvårdsrutin och ändå få mer kvar i plånboken.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Ingen har missat varken inflation eller elpriser och det börjar bli svårt att dra ner på så mycket mer. Men det finns pengar att spara på skönhetsfronten utan att du behöver göra avkall på resultaten. Här är skönhetsredaktörens bästa tips för hur du kan spendera mindre pengar och ändå ha en härlig rutin och känna dig fin plus några saker att se upp med på vägen.

7 bästa tipsen som sparar in pengar på hudvård

1. Köpa dina produkter med rabatter

Vänta med att handla dina favoriter tills det är rabatter och bli medlem i butiker där du vet att du handlar ofta. Då brukar det bli ännu billigare. Och rabatter kommer, det är något vi lärt oss de senaste åren. Se dock upp så du inte köper på dig saker bara för att det låter billigt. Använd upp innan du slår till på något nytt, bunkra bara saker som du vet att du skulle köpt senare ändå.

Annons

2. Spara in på vattnet i badrummet

Dra ner på temperaturen på vattnet. Ljummet eller kallt vatten kostar mindre än varmt och är dessutom mycket snällare mot både hud och hår. Stäng också av när du borstar tänderna och masserar in ditt rengöringsbalm.

3. Ta en mindre mängd produkt

Använd mindre mängd produkter. De allra flesta tar mer av allt från schampo till serum när de applicerar. Du behöver ofta mycket mindre än du tror.

4. Slå till på större förpackningar

Köp big pack och refill! Då sparar du några kronor men också på miljön. Idag finns dessutom refiller som är riktigt snygga, från tvålar till läppstift. Tänk bara på att inte använda mer bara för att du nu har mycket hemma, en lätt grop att falla i.

5. Välj bra budgetalternativ

All innovation inom hudvård som först presenteras inom de högre prisklasserna sipprar så småningom ner till billigare märken och produkter. Kolla in kedjornas egna serier. Här finns många pärlor till mindre pris. Hos t ex Kicks och Skincity finns härlig aktiv hudvård som håller hög kvalitet och på apoteken kan du hitta många bra produkter för en känslig hy som inte kostar så mycket.

Annons

6. Tvätta ansiktet på annat sätt

Använd en tvättlapp för att torka bort allt från rengöring till masker. Blöt den och stäng sedan av vattnet. När du är klar sköljer du snabbt (men noga såklart) av den igen.

7. Välj annan handduk för håret

Investera i en mikrofiberduk för håret. Istället för att föna håret torrt och på så sätt göra av med en massa dyr el så snurrar du bara upp det i den här duken efter duschen. Håret torkar snabbare än med en frottéhandduk, det är snällare mot stråna vilket gör att du får mindre friss och det är mycket skönare än att gå omkring med denna lätta duk jämfört med en tung blöt handduk av bomull.

Annons