Artikeln innehåller reklamlänkar
Kvinna med solskyddande foundation ute på en gata.
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer
0:27

Efter reklamen: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

(0:27)

Slå på ljud

Att solen är en av de största bovarna bakom mycket som händer med huden vet vi idag. Den goda nyheten är att det finns så otroligt många smarta sätt att skydda huden mot det skadliga UV-ljuset. Förutom att solkrämer utvecklats och du kan hitta en formula som du verkligen gillar så finns det andra sätt att öka på skyddet mot solen. En av dem är att välja en foundation med spf och är ett lätt sätt att få in solskyddet i morgonrutinen. För det är viktigt att skydda huden varje dag, inte bara när du tänkt hänga på stranden.

Felicia ”Browfelicia” Kjellgrens 5 bästa skönhetsknep

Vad är foundation med spf?

Foundation med spf är en vanlig foundation där man tillsatt filter. Det viktiga när du väljer en sådan här produkt är att du tar reda på att den skyddar inte bara mot UVA utan också mot UVB-strålar. Det är inte alltid helt lätt eftersom lagstiftningen inte kräver att märken ska skriva ut detta på makeupprodukter. Alltfler har dock börjat förstå vikten av att göra det. Men kika lite extra noga och blir du osäker - kontakta märket och fråga om deras foundation med spf skyddar mot både UVA och UVB.

Räcker foundation med spf som skydd i solen?

Skönhetsredaktören: Så effektivt är Niveas nya serum mot fina linjer

Svaret är nej om du tänkt vara ute mer än bara en liten stund. Anledningen är att du inte laddar på så mycket foundation att det verkligen ger det skydd som står på flaskan. Enligt rekommendationen ska solprodukter användas i en mängd av en halv tesked till ansikte och hals. Därför kan det vara bra att en solig dag välja en foundation med högt spf men alltid komplettera med solkräm. Ska du bara gå fram och tillbaka till jobbet? Då kan det fungera med bara foundation som innehåller spf. Välj då en som har en hög solskyddsfaktor, minst spf 30. Bra att komma ihåg är också att du troligen inte använder din foundation med spf långt ner på halsen och i dekolletaget. Glöm inte att smörja in med solkräm där.

Bästa foundation med spf

Så vilka favoriter har vi här på redaktionen som både gör huden finare och ger ett bra skydd? Här är några foundation med spf vi gillar extra mycket.

Foundation från Estée Lauder med spf.

PE0W37_2000x2000.jpg

Futurist Hydra Rescue Moisturizing Foundation SPF 45 från Estée Lauder ger snyggt jämn hud och är lätt att applicera utan att det ser pudrigt ut. Här får du dessutom ett högt solskydd, en generös mängd, ett härligt hudvårdande innehåll så att huden håller sig väldigt fräsch och ett bra utbud av nyanser.

Futurist Hydra Rescue Moisturizing Foundation SPF 45 från Estée Lauder kostar 550 kr/35 ml och du hittar den här. (länk till Lyko)

Flytande foundation från Bare Minerals med spf.

Barepro Performance Wear Liquid Foundation SPF 20 från Bare Minerals ger ett jämnt och snyggt resultat som ändå ser naturligt ut, den är perfekt om du önskar en finish som är mer åt det sammetsmatta hållet. Den dämpar rodnader fint och har en hög andel mineraler och naturliga ingredienser som gör gott för huden. Här finns ca 10 nyanser.

Barepro Performance Wear Liquid Foundation SPF 20 från Bare Minerals kostar 485 kr/30 ml och du hittar den här. (länk till Skincity)

Foundation med spf från Ilia Beauty.

Super Serum Skin Tint SPF 40 från Ilia Beauty bjuder på en behagligt lätt formula som ger huden fantastiskt fin lyster och får den att se fylligare ut. Den hudvårdande basen består bl a av hyaluronsyra, niacinamid och squalane som är kända för att göra huden gott. Förutom skydd mot både UVA och UVB så motverkar den även skadliga effekter från HEV-ljus och luftföroreningar.

Super Serum Skin Tint SPF 40 från Ilia Beauty kostar 619 kr/30 ml och du hittar den här. (länk till Skincity)

Foundation med spf från Clarins.

Skin Illusion Natural Hydrating Foundation SPF 15 från Clarins har inte det högsta solskyddet men är ändå så härlig att vi använder den flitigt tillsammans med solkräm. Formulan är närmast viktlös, huden känns återfuktad och de ljusreflekterande pigmenten gör att den både ser jämnare ut och får en fin glow. Förutom skydd mot UV-ljus så innehåller den också märkets speciella komplex som motverkar skador från andra fria radikaler. Finns i 12 nyanser.

Skin Illusion Natural Hydrating Foundation SPF 15 från Clarins kostar 465 kr/30 ml och du hittar den här. (länk till Lyko)

Risvatten i håret är nya trendiga mirakelkuren – så gör du det själv

Foundation eller CC-cream med solskydd?

Det blir vanligare att märken faktiskt skippar solskyddet i sina foundations. Däremot hittar du alltfler varianter av CC-creams som innehåller SPF. Vill du veta vilka favoriter vi har i den kategorin? Kika här.

Mest läst