Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så bra är svenska gellacket som prisades på skönhetsgalan

28 apr, 2023 
Depend Gel IQ
Med den här innovationen sitter lacket kvar i veckor.
Så bra är Gel IQ Depend. Femina har testat.
Annons
Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdetBrand logo
Mogen hy: Så tar du bort mascarakladdet

Är du trött på att lacka naglarna för att bara någon dag senare upptäcka att det börjat flagna? Har du varit tveksam till gellack på grund av att det är svårt att få av? Då ska du testa Gel IQ från Depend. Det var en av vinnarna på den stora skönhetsgalan Swedish Beauty Awards 2023.

Därför är det svenska gellacket så bra

kit med gellack och lampa från depend Gel IQ Depend

Vill du få salongssnygg finish på ditt nagellack hemma och dessutom med en gel-effekt som sitter i veckor är det precis vad Gel IQ från Depend levererar. I några få och enkla steg får du fin färg med fantastisk glans. Det håller sig snyggt så länge att det inte är flagnande lack som är problemet. Det är utväxten. Men så fort du vill byta till någon av de andra nyanserna är det enklare att få bort färgen än att behöva springa på salong. Tycker du det är knepigt med gellack på fingernaglarna? Många kör detta endast till fötterna och har på så sätt snyggt målade tånaglar hela sommaren. Så här låter motiveringen från den meriterade juryn i Swedish Beauty Awards som består av både skönhetsredaktörer, makeupartister och hudläkare:

Annons

"Vi jublar över att en quick fix kan vara så long-lasting. Enkel nog så även en novis fixar ett jämnt och snyggt proffsresultat. Med denna hemma är långa torktider och flagnande färg ett minne blott."

Så får du av gellack

Hur kan det då vara så enkelt att få av? Det finns två metoder.

1. För vissa fungerar det att ta bort med oljan som Depend tagit fram. Då krävs det har du fått en viss utväxt mellan nagelbandet och lacket. Här får du en skonsam reaktion mellan removeroljan, ljummet vatten och ditt gellack.

2. För andra går det bättre med folie-metoden. Den går ut på att du applicerar remover eller aceton på 10 bomullspads. Du kan klippa rondeller i lagom stora bitar. Lägg bomullsbiten mot nageln och försegla med folie runt fingertoppen. Låt sitta ca 10-15 minuter och skrapa sedan lätt av lacket. Det finns speciell remover och folie från Depend som du kan köpa hem. Gör gärna en hand i taget.

Här hittar du det prisbelönta hemma-kitet med gel-effekt

Depend Gel IQ

Gel IQ Nail Polish Start Kit från Depend kostar 499 kr och det finns här (reklamlänk). Här ingår allt från lampa till preppande underbehandling. Färgat lack och remover tillkommer.

Idag kan du välja mellan över 20 nyanser på det här gellacket, från mjukt ljusrosa som bara ger en fräsch och subtil lack-look till riktigt härliga knalliga färger. Den senaste kollektionen är den somriga Betty Bloom med ljuva pasteller som du kan se på bilden ovan. Gel IQ Nail Polish kostar 85 kr och du hittar färgerna här. (reklamlänk)

Annons