Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya trenden: brun mascara gör comeback

13 dec, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
Angelina Jolie i brun mascara på fotografering för Eternals
Fransar klädda i brun mascara är den perfekta detaljen för en modernt mjuk makeuplook och en av de stora trenderna inför våren.
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Det finns få makeupprodukter som dominerat de senaste decennierna så mycket som svart mascara. Sedan 80-talets kornblå varianter har utbudet varit väldigt likriktat och att byta ut sin lilla svarta mot någon annan färg har inte många vågat. Tills nu. För i takt med att no makeup makeup-looken blivit alltmer populär och det som kallas "the clean girl aesthetic" trendat på TikTok har också många börjat längta efter en mjukare mascaralook med brun mascara. Det syns på efterfrågan hos skönhetsmärkena. Brun mascara är en av de hetaste produkterna att lägga vantarna på just nu och till våren spås det bli en av de riktigt stora trenderna.

Brun mascara – därför ska du ha den

Maffigt dramatiska, fylliga och sotsvarta fransar kommer alltid att ha sin plats i våra sminkväskor men om du vill framhäva dina ögon på ett mer naturligt och subtilt sätt är brun mascara produkten som fixar det. Du får definition utan att det är uppenbart att du har använt makeup. Brun mascara är dessutom ett fint sätt att lyfta fram den egna ögonfärgen. Har du mörkare ögon är det snyggt med en brunsvart formula medan ljusare ögon får vackert blänk med en mjukare brun. Får du lätt röda ögon? Satsa på en mörkare kall brun ton på mascaran och kombinera gärna med en tunt lagd kajal som en mjuk ram, även den i en mörkt brunt. Det kommer att tona ner det röda.

Annons

Bästa bruna mascaran just nu

Är du sugen på att testa brun mascara redan nu? Utbudet är inte superstort. Med en sådan dominans av svart finns det inte många märken som tyckt det varit värt att ha fler färger. Men det är på väg att förändras. Det har smugit in sig ett par riktiga toppenmascaror i just brunt det här året. Dessutom hänger YSL på trenden och lanserar den lyxiga volymmascaran Lash Clash med brun mascara till våren. Här har du tre fina bruna mascaror att kika på redan nu.

Mjukt brun mascara med volymeffekt

brun mascara med vårdande effekt från l´oreal paris

L'Oréal Paris lanserade tidigare i år sin populära och plånboksvänliga bruna mascara Volume Million Lashes i färgen Balm Brown som också har vårdande effekt på fransarna. Borsten här har tätt sittande plastpiggar som ger elegant finish.

Annons

Volume Million Lashes i Balm Brown från L'Oréal Paris kostar 189 kr och den finns här. (reklamlänk)

Intensivt brun mascara för riktigt långa fransar

brun mascara som förlänger fransarna från sweed

Hyllade snackisen Lash Lift Mascara från svenska Sweed Lashes kom också den i en brun variant tidigare i år. Här får du en något mörkare ton på brun mascara än hos L'Oréals tillsammans med den speciella borsten som ger lyxigt långa och snygga fransar i bara några svep. Du kommer verkligen åt långt inne vid roten också vilket hjälper dig att få till ett fint lyft.

Lash Lift Mascara i Dark Brown från Sweed kostar 250 kr men den finns för några tior billigare här. (reklamlänk)

Mörkt brun tubmascara

brun mascara med tubteknologi från clinique

Vill du ha en brun mascara som sitter genom svett och tårar men lätt glider av med hjälp av lite ljummet vatten? Då är Lash Power i den svartbruna Dark Chocolate från Clinique toppen. Fransarna får fin definition och längd och den smala borsten gör att du kommer åt minsta lilla strå, även på kanterna.

Lash Power Mascara i Dark Chocolate från Clinique kostar 275 kr och den finns här (reklamlänk).

Annons