Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktörens tips: bästa ögonskuggspalett i miniformat

12 dec, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmart production/pexels
Ögonskuggspalett bäst i test
Minipaletten är perfekt för sista minuten-piff om du ska ut efter jobbet men också toppen när du vill få till en snygg look på weekendresa med liten packning.
Har du svårt att välja?
Här är de bästa ögonskuggspaletterna!
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

En av de smartaste produkterna i sminkväskan är ögonskuggspalett och speciellt mycket tycker vi just nu om de askar som är i miniformat. Här får du inte bara mycket smink i liten förpackning. Det är lätt att få med och du behöver inte välja mellan 25 olika nyanser när du ska sminka dig. Perfekt att ta med sig till jobbet för att sätta extra glitter på looken innan julfesten eller för att fixa mer drag till ögonen när du ska på glöggmingel. Några väl valda ögonskuggor i liten palett är dessutom toppen om du t ex ska sova borta en natt i jul eller planerar en weekend med fest på nyår. Nu finns så många roliga, fina, lättanvända, välkomponerade och inspirerande paletter med allt från ögonskuggor till mer basprodukter. Här är våra favoriter.

Ögonskuggspalett för både vardag och fest

ögonskugga i palett med olika effekter från ilia beauty

I den här lilla eleganta lådan hittar du sex ögonskuggor i mycket lättmatchande nyanser plus en generös spegel trots att ögonskuggspaletten är så liten och behändig. Med The Necessary Eye Shadow Palette från Ilia Beauty blir det dock aldrig tråkigt. Här kan du leka med texturer då du får både matta, skimrande och metallglittrande ögonskuggor. Du kan skapa en naturlig vardagslook men också fixa en modern och vacker sotning. Ögonskuggorna är i puder men med en krämig känsla och alla har en vegansk och talkfri formula. Det finns två varianter: en ögonskuggspalett i kalla nyanser och en med varma.

Annons

The Necessary Eye Shadow Palette från Ilia Beauty kostar 469 kr och den finns här. (reklamlänk)

Perfekt liten ögonskuggepalett för fest

ögonskuggspalett med festlig trio ögonskuggor från natasha denona

Makeupmärket Natasha Denona är kända för sina fantastiska ögonskuggspaletter med regnbågens alla färger men just minipaletterna är faktiskt favoriter. De finns i flera varianter där du får fem ögonskuggor på rad. Nu finns dessutom en ännu lite mindre variant som du till och med kan få ner i fickan. Med Baby Gold Eyeshadow Palette får du allt som behövs för att skapa en riktigt tjusig sotad kvällslook med glammigt guldglitter på toppen.

Baby Gold Eyeshadow Palette från Natasha Denona kostar 219 kr och den finns här. (reklamlänk)

Minipalett som fixar magisk lyster

inte ögonskugga i palett men väl krämiga highlighters i fyra nyanser från rms beauty

Vill du snabbt toppa huden eller kanske ögonlocken med skimrande vacker lyster finns RMS lilla ögonskuggspalett med krämbaserade highlighters och bronzer. Formulan smälter så fint ihop med huden tack vare att de är baserade på vårdande ekologiska oljor och de är alla otroligt lätta att använda. Den här ögonskuggspaletten är så liten att den platsar i fickan och du får en praktisk liten spegel i locket.

Annons

Living Luminizer Glow Quad Mini från RMS Beauty kostar 320 kr och den finns här (reklamlänk).

Färgsprakande ögonskuggspalett

Ögonskuggspalett för dig som vill ha färgstark ögonskugga, här från nyx

Gillar du färg och älskar att leka med lysande nyanser på dina ögonskuggor är denna prisvärda ögonskuggspalett från NYX en dröm. Ultimate Edit Mini Eyeshadow Palette Brights är sex färger i båda varma och kalla nyanser där formulan ser ut som puder men blir mer åt det krämiga hållet när de landar på huden. Pigmenten är underbart rika och mättade så du får vad du ser, speciellt om du grundar med en primer under. Kul här är att du också kan använda vissa av nyanserna på kinder och läppar.

Ultimate Edit Mini Eyeshadow Palette Brights från NYX kostar 99 kr och den finns här. (reklamlänk)

Limiterad ögonskuggspalett i lyxförpackning

Ögonskuggspalett i glammig ögonskugga i rosettprydd ask från mac

I MAC Cosmetics julkollektion hittar du en riktigt söt ögonskuggspalett med sex ögonskuggor under det rosettprydda locket. Den finns i två varianter, båda innehåller skuggor som ger matta och skimrande effekter men med Sparkling Wine Splash på bilden här ovan får du perfekta nyanser för att sota elegant och ge en lite mer glittrande partytouch. Alla färger är lätta att tona, lagom pigmentrika och byggbara om du vill ha mer intensiv effekt.

Eye Love Surprises Palette från MAC kostar 485 kr och den finns här.

Annons