Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Camilla Hamid om skönhetsintresset: "Det fanns få förebilder att inspireras av"

26 okt, 2023 
Camilla Hamid skönhet
Hon är proffs på att sno ihop olika varianter av kladdkaka och inspirerar med sina smarriga recept både i tv och på Youtube. Men visste du att bakdrottningen Camilla Hamid också är en mästare på att locka fram lyster, kan fixa en snygg vinge på sekunden och har ett väldigt välfyllt badrumsskåp? Här delar hon med sig av sina bästa tips.
Annons

Camilla Hamid tillbringar gärna långa stunder i sitt badrum för att göra sin hudvårdsrutin och hon lägger ner tid på att få makeupen på plats. I hennes skåp och lådor finns mängder av skönhetsprodukter där budget varvas med lyx, men så har det inte alltid varit.

– Jag var mycket av en pojkflicka när jag var tonåring. Det fanns få förebilder att inspireras av och då tyckte jag att jag lika väl kunde strunta i att sminka mig eller lägga tid på någon rutin. Men så fick jag upp ögonen när jag skulle gifta mig. Det var en märklig upplevelse då personen som skulle vara makeupartist använde en alldeles för ljus foundation på mig. Resultatet blev inte bra. Men det väckte en nyfikenhet och numera älskar jag smink och hudvård.

Personen som skulle vara makeupartist använde en alldeles för ljus foundation

Camilla om bröllopsdagen

Hon hade en hel del problem med huden men då hon gick ifrån att tvätta ansiktet med tvål och vatten märkte hon en enorm skillnad. I dag är hon mycket noga med sin rutin och väljer produkter med omsorg för att hålla huden fin.

Annons

– Det har tagit mycket testande för att komma fram till vad som fungerar för min blandhy, som är lite torr men samtidigt lätt blir glansig när jag lägger makeup. Nu har jag hittat min balans. Jag vill verkligen bli ren så jag har både en krämig rengöring och en löddrande, sminket tar jag bort med micellärvatten. Några gånger i veckan använder jag också en BHA-toner och en booster med azelain-syra.

Camilla Hamids bästa skönhetstips

  1. Vänj in syror om du inte använt det tidigare och blanda inte flera olika på samma gång. När jag var ny på hudvård gjorde jag misstaget att bli lite för entusiastisk och överdosera vilket fick huden att bli superkänslig och ännu torrare.
  2. Jag lägger inte så mycket krut på ögonmakeupen till vardags men för att få lite mer definition borstar jag med en bronzer i globlinjen och jag har alltid mascara.
  3. För en snabb och subtil eyelinervinge, sätt en liten prick med brun ögonbrynspenna vid yttre ögonvrån och dra utåt med fingertoppen. Eftersom den är brun gör det inget om linjen inte blir perfekt.
  4. Ta det lugnt med puder. För att få makeupen att hålla en hel inspelningsdag pudrar jag ordentligt med löspuder på näsan och under ögonen. Det som blir kvar på borsten räcker till resten av ansiktet. Då behålls lystern från hudvården. För extra glow, addera lite highlighter ovanpå basen.

Gör sin egen makeup

Camilla är otroligt produktiv och gör allt från kokböcker till mat-tv och olika roliga serier på Youtube. Till sina videor sminkar hon sig själv och då gäller det att allt sitter.

Annons

– Jag har blivit riktigt bra på basen och använder även setting spray. Att få läppstift att sitta när man ska smaka på det som lagas hela tiden går dock inte. Där får jag fylla på mellan tagningarna.

Camilla Hamid framför sitt badrumsskåp
Camillas skönhetsintresse har växt fram över tid och hon gör sin egen makeup inför inspelningarna av sina videos.

Finns det något du använder i köket som också fungerar i badrummet?

– Slickepotten är toppen när man ska lägga mask. Det blir så jämnt och fint, det går lätt att komma åt överallt och man slipper kladd. När du är klar är det bara att stoppa den i diskmaskinen.

Hur tänker du när du köper beautyprodukter?

– Jag vill att det ska vara lätt att få tag på oavsett om jag har en liten budget eller inte. Därför handlar jag mycket på apotek och på nätet.

Vilken produkt lägger du mycket pengar på?

– Den första jag verkligen unnade mig när jag började tjäna pengar var en lyxig parfym, den heter Reine de Nuit (reklamlänk) från Byredo. För mig doftar den kvinna på allra bästa sätt. Den är ganska kraftfull så det behövs bara några droppar.

Camilla Hamids favoritparfym Reine de Nuit från Byredo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Reine de Nuit från Byredo har en fantastisk kvinnlig mix av svarta vinbär, saffran, rökelse och ros. Det är en koncentrerad lyxparfym som räcker länge, du kan se mer och klicka hem den här (reklamlänk).

Annons

Du är noga med att alltid tvätta av ansiktet från smink och smuts på kvällen. Är det någon annan del du tar extra hand om?

– Eftersom jag använder händerna i mitt jobb och det blir en hel del mjöl är jag noga med att smörja in dem med handkräm och jag kör ofta med nagelolja på naglar och nagelband.

Är det något du inte lägger lika mycket tid på?

– Jag har inget speciellt solskydd eftersom jag använder makeup med SPF. Och så är det kanske lite si och så med att tvätta mina penslar och borstar. Men min beautyblender, som jag lägger basen med, gör jag ren ordentligt efter varje gång.

Camilla Hamids skönhetsfavoriter

Spana in fyra av Camilla Hamids favoritprodukter.

1. Bronzing powder, Isadora

En av de mest använda produkterna i Camillas sminklåda är Bronzing Powder från Isadora som hon använder både för att ge ögonen definition och kinderna solkysst ton. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Bronzing Powder, Isadora
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Move Anti Chafe Balm, The Skin Agent

Det här är ett smart parfymfritt stick som motverkar lårskav. Det sveps lätt över huden och sedan glider låren utan friktion hela dagen. Läs mer och köp det här (reklamlänk).

Move Anti Chafe Balm, The Skin Agent
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Lash Clash Mascara, Yves Saint Laurent

Favoritmascaran ger riktigt fylliga fransar på bara några borsttag och sitter väldigt bra. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Lash Clash Mascara, Yves Saint Laurent
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Caffeine Eye Serum, Apolosophy

Ett välgörande, uppiggande och plånboksvänligt serum för den känsliga huden kring ögonen. Läs mer och köp serumet här (reklamlänk).

Caffeine Eye Serum, Apolosophy
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Det här är Najda Camilla Hamid

Gör: Matkreatör, kokboksförfattare, bakinfluencer och youtuber.

Ålder: 31 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Döttrarna Ghita och Khautar.

Aktuell: Med nya boken En sötare vinter (Polaris fakta), nya kaféet Sweets by Camilla och Youtube-serien I skafferiet hos där Camilla besöker olika profiler och rotar i deras kök.

Se 5 saker om influencern Camilla HamidBrand logo
Se 5 saker om influencern Camilla Hamid
Annons