Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Skönhetsredaktörens tips: Bästa djuprengörande schampo just nu

12 okt, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografrafael barros/pexels
kvinna med blommor i håret som skrattar
En detox för håret piggar inte bara upp både strån och skalp. Du kommer få ut så mycket mer av dina inpackningar och kurer.
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Har du plötsligt svårt att få till stylingen av håret? Känns stråna glanslösa och trötta? Får du ingen effekt av din hårinpackning? Eller är det ofta irriterat och tajt i hårbotten? Det här kan vara en effekt av allt från stylingrester och torrschampo som lagt sig i lager och inte riktigt vill lossna med vanligt schampo till metaller från vattnet som fäst på stråna. Alla dessa saker påverkar ditt hår negativt. Glansen mattas av men även växttakten kan sakta ner om hårbotten blir stel och hårsäckarna inte får tillräckligt med syre. Lösningen? Ett djuprengörande schampo.

Vad gör ett detoxschampo?

En enda tvätt med ett djuprengörande schampo kan göra underverk. Håret känns inte bara fräschare. Det blir friskare, mer välmående och får bättre motståndskraft. Färgen på ditt hår blir dessutom klarare. Den senaste tiden har det lanserats flera nyheter inom den här kategorien. Det gör att du kan hitta en variant som verkligen passar ditt hår. Här är våra tips.

Bästa djuprengörande schampo just nu

Detoxschampo för envisa stylingrester

klassiskt djuprengörande schampo från kevin murphy

Maxi Wash från Kevin Murphy är en modern klassiker som älskas av många. Det gör verkligen stråna gnisselrena och passar därför bäst om du har ett ganska tåligt hår som är lite grövre, är flitig användare av torrschampo eller verkligen kör hårt med klistriga stylingprodukter.

Annons

Maxi Wash Detox Shampoo från Kevin Murphy kostar 299 kr/250 ml och du hittar det här. (reklamlänk)

Detoxschampo med hudvårdsingredienser

djuprengörande schampo med fin effekt för hårbotten

K18 har hittills bara varit en enda produkt, nämligen märkets otrolig hårkur som kan laga trasiga strån. Den här hösten har man adderat två nya produkter i sortimentet, närmare bestämt två schampon. Här finns en djuprengörande variant som ska användas innan kuren för att förbereda ditt hår på bästa sätt. Formulan ser lite skräckinjagande ut då den är svart. Men du behöver inte vara orolig för att det ska färga av sig på blonda hår. Tvärtom försvinner missfärgningar när detta används. Schampot passar också dig som har ett skörare hår då det inte torkar ut utan innehåller peptider som tillför näring.

Annons

Peptide Prep Detox Shampoo från K18 kostar 499 kr/250 ml och det finns här. (reklamlänk)

Detoxschampo för behandlade strån

djuprengörande schampo som passar färgat hår

Gör rent håret och framhäver färgen samtidigt som det stärker stråna, det är löftet från nyheten No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo från Olaplex. Formulan innehåller märkets patenterade Bond-Building Technology som gör att både den hyllade kuren och den vanliga schampo- och balsam-duon i serien är favoriter på redaktionen. Bonus för en superfin och fräsch doft.

No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo från Olaplex kostar 349 kr/250 ml och du hittar det här (reklamlänk).

Detoxschampo med peelingeffekt

djuprengörande schampo med enzymer

Naturliga enzymer och AHA-syror är nyckeln till den rena känslan du får med R+Co's lyxiga Submarine Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo. Det här är också en ljuvlig upplevelse i duschen tack vare underbar doft och härligt lödder.

Annons

Submarine Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo från R+Co kostar 339 kr/89 ml och det finns här. (reklamlänk)

Detoxschampo för sköra strån

djuprengörande schampo som gör håret mjukt

Är håret överbehandlat, tunt eller kanske skört av andra anledningar behöver man gå varsamt fram. Samtidigt är det bra även för den här hårtypen med en djuprengöring då och då. Här tycker jag att Living Proofs variant Perfect Hair Day Triple Detox är riktigt bra. Den gör rent utan att torka ut stråna på samma sätt som många liknande produkter. Istället känns det mjukt och välmående efter tvätten. Är håret väldigt smutsigt eller tyngt av stylingrester? Låt schampot sitta någon minut innan du sköljer ut.

Perfect Hair Day Triple Detox från Living Proof kostar 319 kr/160 ml och du hittar det här. (reklamlänk)

Så använder du ditt detoxschampo på bästa sätt

Börja med en liten klick och löddra upp så mycket du kan. Rufsa dock inte runt hårete för mycket, massera istället och glöm inte hårbotten. Skölj ut och upprepa. Efter ett detoxschampo är det viktigt att använda inpackning alternativt en hårkur som t ex K18 eller Olaplex. Då får du ut max av denna hemmabehandling.

Annons