Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Därför ska du ha koll på den lilla lampan på din styler

17 nov, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
kvinna som ligger bland en massa hårverktyg
Den här minimala detaljen har något viktigt att berätta för dig.
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Är du en person som är noga med att läsa igenom alla instruktioner innan du börjar använda en ny apparat hemma? Då kan du sluta läsa nu. För alla andra som likt mig sliter upp paketet, pluggar i kontakten och bara börjar så finns det saker som kan missas. Till exempel vad den lilla lampan längst ner på Dysons exklusiva Air Wrap har för funktion.

Lampan som du bör ha koll på

Nu pratar vi inte om batteriladdningen om du har ett uppladdningsbart värmeverktyg. Det brukar vara väldigt tydligt vilken lampa det handlar om. Istället är det en liten nästan osynlig lampa som sitter långt ner på handtaget och kan lysa med vitt ljus, blinkande vitt ljus och rött ljus. Vad betyder det?

Har du investerat i Air Wrap är det superviktigt att ha koll på den här lampan. När den börjar blinka indikerar det nämligen att det är dags att rensa filtret som sitter i handtaget. Filtret? Ja, precis. Det sitter ett filter där det fastnar smuts och damm, något många också missar. Gör du inte rent här med jämna mellanrum så kan det äventyra hela funktionen. Verktyget slutar helt enkelt att fungera. Att rengöra filtret på en Air Wrap är dock barnsligt enkelt. Problemet är att komma ihåg det.

Annons

Så ofta ska du rengöra filtret på din värmeborste

Rekommendationen är att du borstar av filtret en gång i månaden. Det ingår en smart utformad borste när du köper ditt kit men också den är lätt att missa. Av någon anledning har man packat ner den längst underst. Skulle du tappa bort den kan du skölja av filtret med vatten men ska då helst vänta 24 timmar innan du kan använda verktyget igen så att du är säker på att det är helt torrt.

Air Wrap från Dyson kostar 5990 kr och du hittar den senaste versionen här. (reklamlänk)

Annons