Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna som ligger bland en massa hårverktyg
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga
0:46

Efter reklamen: Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

(0:46)

Slå på ljud

Är du en person som är noga med att läsa igenom alla instruktioner innan du börjar använda en ny apparat hemma? Då kan du sluta läsa nu. För alla andra som likt mig sliter upp paketet, pluggar i kontakten och bara börjar så finns det saker som kan missas. Till exempel vad den lilla lampan längst ner på Dysons exklusiva Air Wrap har för funktion.

Därför ska du ha BHA-syra i din rutin

Lampan som du bör ha koll på

Nu pratar vi inte om batteriladdningen om du har ett uppladdningsbart värmeverktyg. Det brukar vara väldigt tydligt vilken lampa det handlar om. Istället är det en liten nästan osynlig lampa som sitter långt ner på handtaget och kan lysa med vitt ljus, blinkande vitt ljus och rött ljus. Vad betyder det?

Har du investerat i Air Wrap är det superviktigt att ha koll på den här lampan. När den börjar blinka indikerar det nämligen att det är dags att rensa filtret som sitter i handtaget. Filtret? Ja, precis. Det sitter ett filter där det fastnar smuts och damm, något många också missar. Gör du inte rent här med jämna mellanrum så kan det äventyra hela funktionen. Verktyget slutar helt enkelt att fungera. Att rengöra filtret på en Air Wrap är dock barnsligt enkelt. Problemet är att komma ihåg det.

Så ofta ska du rengöra filtret på din värmeborste

Skönhetsredaktören guidar: Så väljer du rätt läppstift

Rekommendationen är att du borstar av filtret en gång i månaden. Det ingår en smart utformad borste när du köper ditt kit men också den är lätt att missa. Av någon anledning har man packat ner den längst underst. Skulle du tappa bort den kan du skölja av filtret med vatten men ska då helst vänta 24 timmar innan du kan använda verktyget igen så att du är säker på att det är helt torrt.

Bäst i test: Hårolja – och bästa tipsen som ger dig glansigt och fint hår

Air Wrap från Dyson kostar 5990 kr och du hittar den senaste versionen här. (länk till Lyko)

Mest läst