Artikeln innehåller reklamlänkar
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer
0:27

Efter reklamen: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

(0:27)

Slå på ljud

Drömmer du om snyggt fluffiga bryn? Är det knepigt att få brynen att ligga kvar i formen du valt hela dagen? Då ska du testa brynvax! Det här är produkten som är steget efter gel och som blev en storsäljare när den så kallade soap brows-trenden svepte in. Här ska brynen ligga som slickade mot huden och stråna ska gärna formas uppåt. Men även om det inte är den här looken du är ute efter så är just brynvaxet en stor hjälp när man vill få mer fylliga bryn och framför allt hålla formen i timmar. Här är tre tips!

Brynvaxets drottning

brynvax med gelformula från anastasia

Brow Freeze från Anastasia Beverly Hills är produkten som blev en omedelbar succé när den lanserades och snabbt sålde slut. Den har satt standarden för alla produkter som kommit efter. Nu har hajpen lagt sig något men detta brynvax är fortfarande något av det bästa som kan hända ett par bångstyriga bryn. Den här mixen av vax och gel är lättarbetad, blir inte klumpig eller vit på brynen och burken är perfekt storlek för att du ska kunna fånga upp innehållet med en spolformad brynborste. Dessutom är detta brynvax väldigt drygt men borste får du köpa till. När du blivit mer van kan man uppleva att det är lite väl mjukt. Då är det dags att testa en variant där du tillsätter vatten. Se nedan.

Brow Freeze från Anastasia Beverly Hills kostar 265 kr och det finns här (länk till Lyko).

Skönhetsredaktören tipsar: 10 produkter jag köper om och om igen

Brynvax för proffsresultat

brynvax från rapide som kombineras med vatten

Brow Lift Soap från svenska Rapide har en mer tvållik konsistens och den används också tillsammans med lite vatten. Det gör att den torkar väldigt snabbt och håller otroligt bra. Lägger sig också snyggt på brynen, det blir inte så kladdigt som det kan bli med en del andra. Borsten du får med är toppen!

Brow Lift Soap från Rapide kostar 269 kr och det hittar du här (länk till Åhléns).

Budgetvänligt brynvax

lättflytande brynklister från nyx

Allt i ett-lösning får du med NYX Professional Makeups lilla The Brow Glue där du på några sekunder sveper på formulan och sätter brynen på plats eftersom du har den lilla borsten redo med produkt nere i tuben. Den är också snällast mot plånboken. Bra att veta är att du får ganska mycket produkt när du drar upp borsten. Det kan vara idé att dra av lite innan du går på brynen. Formulan, som är lösare än ett vax och känns mer som ett klister, torkar också mycket snabbt. Det gäller att vara flink. När du är klar, då sitter formen tills du sminkar av dig.

The Brow Glue från NYX Professional Makeup kostar 119 kr och den finns här (länk till Kicks).

Bästa makeupkapen för liten budget

Att tänka på när du ska använda brynvax

Eftersom du arbetar med brynen och produkt så är det bäst att göra dem först innan du lägger på foundation. Gör du tvärtom finns risken att din bas flyttar på sig.

Mest läst