Artikeln innehåller reklamlänkar
skrattande kvinna i vit bikini på stranden
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer
0:27

Efter reklamen: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

(0:27)

Slå på ljud

Smarta skönhetshacks är alltid välkomna, speciellt om de hjälper mot något så irriterande som röda och kliande plitorna. För hur kul är det att spatsera iväg till stranden med nyrakad bikinilinje bara för att upptäcka att området ser ut som en katastrofzon? Det finns nu ett väldigt fiffigt knep du kan ta till för att undvika problemet. Det fina är att produkten som du använder troligtvis redan finns hemma på badrumshyllan.

Varför får jag röda rakplitor i bikinilinjen?

Om du vill vara utan det där fluffiga som växer utanför kanten på bikinibyxan och inte har tid, råd eller möjlighet att ta bort håret genom vaxning eller laser så är rakning oftast det enklaste, snabbaste och billigaste alternativet. Det finns dock något som brukar dra ner humöret efter hårborttagningen. Det uppstår väldigt lätt små plitliknande utslag som inte bara gör huden både röd och knottrig. Det kan klia och hetta infernaliskt. Huden har blivit irriterad och visar det på ett mycket tydligt sätt. Det trista är att läkningsprocessen påverkas negativt av att du den största delen av dygnet har tyg som gnuggar på problemet.

Saltvattenspray som fixar perfekta sommarlooken – 5 tips

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Hur undviker jag röda utslag efter rakning i bikinlinjen?

kvinna med bikini som duschar

Det första steget för att undvika detta är att aldrig raka på torr hud och att alltid ha fräscha blad i din rakhyvel. Mjuka upp huden i duschen med ljummet vatten och använd alltid någon typ av rakmousse. Finns ingen hemma? Det går att använda hårbalsam men den ska helst vara parfymfri för att undvika att den känsliga huden här reagerar. Investera i en bra rakhyvel är också viktigt. Ny favorit på redaktionen är svenska Melle som ger en lyxig rakupplevelse då den är effektiv utan att du märker av bladet. Handtaget av zink håller i evigheter men bladen ska bytas var fjärde vecka. Det kan du fixa genom att prenumera på blad, något som dessutom blir lite billigare.

stilren och suverän rakhyvel från svenska melle

I Razor Kit Silky från Melle får du ett handtag, tre rakblad plus en hållare att sätta fast på väggen. Fyra olika färger finns att välja mellan. Kitet kostar 489 kr och du hittar det här. (länk till Lyko) Enklare med prenumeration där du får hem nya rakblad direkt till brevlådan? Det kan du lösa här.

När du väl rakar kan du pröva barberartricket för en så perfekt effekt som möjligt. Då rakar du först medhårs, sedan snett och sist mothårs. Avsluta med att skölja med kallt vatten.

Proffstipset: Så får du fylligare bryn snabbt!

Smarta knepet för att slippa rakplitorna

vichy parfymfri antiperspirant

När du har duschat klart och klappat huden torr är det dags för det husmors-hacket som motverkar rakplitor. Du rollar helt enkelt över huden här med din deodorant. Den bör vara parfymfri såklart. En bra variant är Deodorant Antiperspirant Roll On från Vichy. Den kostar 109 kr och finns här. (länk till Meds)

Äntligen! Nu gör glanset comeback på läpparna

Mest läst