Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med vågigt hår som läser en bok
0:57

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

(0:57)

Slå på ljud

Det vågiga strandhåret är en älskad klassiker som dyker upp som ett brev på posten varje sommar. I år har vi dock sett den i en ny och väldigt fin version. Trenden kallas Scandi-waves och namnet kommer av att den sägs vara inspirerad av just nordiska hår. Det är en look som verkligen passar alla, oavsett om du har kortare eller längre hår. Anette Tyche, frisör på Bon Hair i Stockholm, menar dessutom att den är toppen om du har ett väldigt stort och kraftigt hår som du gärna vill ha lite lugnare.

dua lipa med vågigt hår

Sångerskan Dua Lipa med lösa vågor i håret.

Vad är Scandi-waves?

Bästa läppoljan – trendigaste produkten just nu

Den här vågiga frisyren påminner väldigt mycket om så kallade beachwaves men har en ledigare och mer bohemisk look på lockarna.

brunett med vågor i håret

Skapa ledigare struktur på dina vågor genom att sätta in locktången på lite olika ställen.

- Med Scandi-waves får du fint liv till håret utan att det ser så strukturerat, tillrättalagt och arrangerat ut, förklarar Anette.

Bästa huskurerna när du bränt dig i solen

Hon berättar att du fixar vågorna med en stor tång eller en vågtång. Tricket är att lämna lite mellanrum mellan slingorna. Börja inte högst uppe på huvudet och sätt in tången på lite olika höjd så att böjarna inte kommer på samma ställe runt om. Tycker du det blev mer lockigt än vågigt. Spraya i en texturspray och kamma igenom håret med fingrarna för att lösa upp formen lite.

blondin med mjuka vågor

Vilken typ av produkter behöver man?

- Det viktigaste är att du får lätt stadga. Håret får inte bli för stelt. Jag skulle rekommendera en primer eller hårolja som grund och sedan ett värmeskydd.

Har du riktigt långt hår kan du också testa att göra en lösare fläta och sova med. Red ut med fingrarna när du vaknar och du har en mjuk Scandi-waves look.

Verktyget som fixar den nya vågen

vågtång från babyliss

Vågtången Deep Wave från Babyliss har en smart keramisk beläggning som gör stylingen skonsammare och finishen glansigare. Den kostar 699 kr och den finns här (länk till Åhléns).

Bästa setting sprayerna just nu och allt du kan använda dem till