Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Häng på sommarens stora hårtrend Scandi-waves

13 jul, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografcottonbro/pexels
kvinna med vågigt hår som läser en bok
Så fixar du den fina frisyren inspirerad av nordiskt hår.
Annons
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

Det vågiga strandhåret är en älskad klassiker som dyker upp som ett brev på posten varje sommar. I år har vi dock sett den i en ny och väldigt fin version. Trenden kallas Scandi-waves och namnet kommer av att den sägs vara inspirerad av just nordiska hår. Det är en look som verkligen passar alla, oavsett om du har kortare eller längre hår. Anette Tyche, frisör på Bon Hair i Stockholm, menar dessutom att den är toppen om du har ett väldigt stort och kraftigt hår som du gärna vill ha lite lugnare.

Annons
dua lipa med vågigt hår
Sångerskan Dua Lipa med lösa vågor i håret.

Vad är Scandi-waves?

Den här vågiga frisyren påminner väldigt mycket om så kallade beachwaves men har en ledigare och mer bohemisk look på lockarna.

brunett med vågor i håret
Skapa ledigare struktur på dina vågor genom att sätta in locktången på lite olika ställen.

- Med Scandi-waves får du fint liv till håret utan att det ser så strukturerat, tillrättalagt och arrangerat ut, förklarar Anette.

Annons

Hon berättar att du fixar vågorna med en stor tång eller en vågtång. Tricket är att lämna lite mellanrum mellan slingorna. Börja inte högst uppe på huvudet och sätt in tången på lite olika höjd så att böjarna inte kommer på samma ställe runt om. Tycker du det blev mer lockigt än vågigt. Spraya i en texturspray och kamma igenom håret med fingrarna för att lösa upp formen lite.

blondin med mjuka vågor

Vilken typ av produkter behöver man?

- Det viktigaste är att du får lätt stadga. Håret får inte bli för stelt. Jag skulle rekommendera en primer eller hårolja som grund och sedan ett värmeskydd.

Annons

Har du riktigt långt hår kan du också testa att göra en lösare fläta och sova med. Red ut med fingrarna när du vaknar och du har en mjuk Scandi-waves look.

Verktyget som fixar den nya vågen

vågtång från babyliss

Vågtången Deep Wave från Babyliss har en smart keramisk beläggning som gör stylingen skonsammare och finishen glansigare. Den kostar 699 kr och den finns här (reklamlänk).

Annons