Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med borstar och makeup i händerna
Kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva
0:52

Efter reklamen: Kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

(0:52)

Slå på ljud

Få saker gör så stor skillnad för slutresultatet som riktigt bra verktyg. Det gäller både när du målar på väggar och när du ska måla ansiktet. Tidigare var kvalitet lika med kosta skjortan. Men den goda nyheten är att du numera kan hitta otroligt bra borstar och penslar för en mindre peng. Här tipsar jag om mina verktygsfavoriter för en liten budget.

Bästa makeupborstarna för liten plånbok

Makeupsvamp

makeupsvamp från lyko

Det finns en typ av verktyg som du måste byta ofta oavsett hur väl du försöker göra rent den och det är makeupsvampen. Det är omöjligt att få bort all foundation från innandömet och det kan bli en rejäl grogrund för bakterier. Använder du lyxsvampar kan det därför bli rejält dyrt. Glädjande nog finns nu en hel radda med bra varianter i budgetklassen och en av de bästa är Lykos egen Blending Sponge. Den är latexfri, går att använda till allt från flytande produkter till fasta puder och känslan är något kompaktare än andra varianter vilket jag tycker är bra då det gör att den inte sväljer så mycket produkt.

Blending Sponge från Lyko kostar 49 kr och den finns här. (länk till Lyko)

Bäst i test! Årets bästa ansiktsolja – under 365 kronor

Foundationborste

flaers dubbelsidiga borste för foundation och concealer

Två borstar i en är bara en av de suveräna egenskaperna du får med FLAERs omtalade Foundation & Concealer Brush. Denna syntetiska duo får basen att smälta in så fint för en riktigt proffsig finish. Dessutom är de väldigt lätta att göra rent och håller kvaliteten länge.

108 Foundation & Concealer Brush från FLAER kostar 199 kr och den finns här.

Puderborste

fluffig puderborste från hickap

För att sätta makeupen med puder och undvika en kakig effekt behöver puderborsten vara fluffig och fördela produkten perfekt även när pudret är mycket fint. Precis det gör Powder Deluxe från Hickap som är generöst tilltagen men ändå har en en mjukt formad spets vilket gör att du kan komma åt även på mindre partier.

Powder Deluxe 111 från Hickap kostar 209 kr och den finns här.

Skönhetsredaktörens tips: bästa nyheterna på hudvårdshyllan just nu

Sotarborste

pensel att sota med från all i am

Att göra en snygg sotning är lätt om du har en krämig kajal och en bra pensel att blanda ihop pennan med ögonskugga. Precis det får du med nya Defining Brush från All I Am. Den mjukt rundade toppen gör att skugga och penna suddas snyggt men här kan du också använda sidan av penseln för att ge en mjuk skuggning under ögat, ett perfekt sätt att binda ihop den sotade looken på.

Beauty Defining Brush från All I Am kostar 229 kr och den finns här. (länk till Lyko)

Eyeliner pensel

snedskuren eyelinerpensel från sigma

Vill du kunna skapa en riktigt snygg och skarp avslutning på din eyeliner är valet av borste minst lika viktigt som själva eyelinern. Med Sigmas Winged Liner Brush blir det betydligt lättare tack vare den vinklade och tunna spetsen som ger dig bättre kontroll.

E06 Winged Liner Brush från Sigma kostar 145 kr och den finns här. (länk till Kicks)

Knepen som ger lyxig lyster till sommarblekt hår

Ögonfranstång

franstång från svenska lh cosmetics

Stora snackisen på verktygsfronten just nu är LH Cosmetics magiska ögonfranstång som öppnar upp ögonen fint genom att mjukt böja dina fransar. Listen är en dröm att klämma med och du får en extra på köpet.

Eyes Wide Open Eyelash Curler från LH Cosmetics kostar 199 kr och den finns här (länk till Lyko).

Bästa sättet att göra rent dina makeupborstar

Du behöver ingen dyr specielrengöring för att tvätta dina borstar men du behöver lägga tiden och verkligen göra det. Ta ditt schampo, se till att all färg är borta från vattnet och var noga med att låta dem ligga ner för att torka. Gör det gärna till en rutin att rengöra dem en gång i veckan, kanske på söndag kväll som en förberedelse för en ny vecka. Det tar inte många minuter men gör skillnad på makeupresultatet och får dem att hålla sig fina längre.