Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Tre knep som får din mascara att sitta bättre

02 sep, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografjuan vargas/pexels
kvinna med lila solglasögon
Mascara kan verkligen pigga upp humöret - när den sitter kvar på fransarna. Här är tipsen som får den att hålla sig på plats hela dagen.
Annons
Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålderBrand logo
Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

Mascara är mångas favoritprodukt men det är inte alltid den gör som man önskar. Det är faktiskt ganska vanligt att den antingen kladdar av sig på ögonlocket över ögat eller strösslar svart färg under. Då spelar det ju ingen roll hur mycket tid du lagt på din makeuplook, den här detaljen förstör allt. Så vad gör man för fel när det här händer gång på gång? Och vad kan man testa för att det inte ska ske? Här är några saker som vi tycker funkar.

1. Låt hudvården sätta sig

En vanlig anledning till att mascaran sätter sig på ställen du inte vill är att dina hudvårdsprodukter inte hunnit sjunka in eller att du placerat din ögoncreme för nära ögat. Det kan göra att mascaraformulan löses upp när fransarna nuddar huden. Låt det helt enkelt få ta lite tid mellan hudvården och makeupen. Ögoncremen kan du utan problem applicera en bit ifrån då formulan rör sig i huden när den blir varm. Då slipper du dessutom risken med att få creme in i ögat.

2. Se till att fransarna är rena

Just feta krämer eller annat har en tendens att stöka till makeupen. Det är likadant på fransarna. Se till att de är helt rena innan du applicerar din mascara så kommer den sitta bättre. Det fixar du lätt med micellärvatten på en bomullspad som du snabbt sveper över ögonen. Bra är att välja en parfymfri rengöring, t ex Sensibio H2O från Bioderma som är snäll även mot känslig hud. Den kostar 159 kr för en rejäl flaska på 500 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons

3. Välj en tubmascara

Om du inte gillar vattenfast mascara, har testat alla knep som går och ändå står där med mörka pandaögon lagom till lunch så är ett tips att byta ut din vanliga mascara mot en tubvariant som sitter genom svett och tårar men glider av när du splashar ljummet vatten i ansiktet. Den första som kom i den här kategorien var Sensais (då Kanebo) 38° men oj så mycket som hänt sedan dess. Idag finns tubmascaror som ger betydligt mer wow-effekt.

Redan nämnda Sensai har en hel familj som fungerar precis så här och du kan välja mellan allt från fantastisk volym till tjusig längd. Favoriten är 38° Volumising Mascara som med sin böjda borste och krämiga formula ger riktigt härlig fyllighet till fransraden. Den kostar 319 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

En annan favorit är Lash Power Mascara från Clinique som ger underbart långa fransar plus en dos volym och dessutom finns både i svart och brunt. Den kostar 274 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons