Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa ögonmaskerna som piggar upp direkt

26 okt, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografalena darmel/pexels
kvinna som sätter fast röda ögonpads
Säg hej då till mörka ringar och torrhetslinjer med de här snabbjobbande stjärnorna.
Annons
Häng med när First aid kit plåtas för FeminaBrand logo
Häng med när First aid kit plåtas för Femina

Att vakna upp och se mörka ringar, svullnader eller trista torrhetslinjer gör inte att man känner sig piggare. Ögonkrämen brukar inte kunna trolla bort problemen men det finns en produkt som blivit otroligt populär de senaste åren som kan. Masker eller pads i olika härliga material som är anpassade för den tunna huden här kan få bort trötthetstecken på bara några minuter. De är dessutom enkla att använda och du kan ha dem på dig medan du går omkring och fixar frukosten eller borstar tänderna. När verkningstiden är över har du inte bara fräschat upp huden och ser mer utvilad ut. Du kommer också ha ett betydligt bättre underlag att arbeta in din concealer på. Dubbelt så bra alltså!

Hur använder man ögonmasker?


Den vanligaste versionen av ögonmask är att du får två pads som du sätter fast under varsitt öga. De brukar vara droppformade. Ibland kan det vara svårt att veta åt vilket håll man ska ha dem men med de allra flesta ska du placera den smalare delen in mot näsan och den bredare ut mot tinningen. Det finns också de ögonmasker som är i ett enda stycke och därför täcker ett större område. Här får du mer en Björnligan-look och den uppiggande effekten får du såklart även på huden mellan ögonbrynen.

BeautifEYE Brightening Eye Patches, Pixi

Med sin energigivande mix av C-vitamin, ginseng och lakritsextrakt är dessa perfekt om du kommit i säng lite för sent flera dagar i rad. De mjuka gel-padsen gör att huden känns ljusare, klarare, fräschare och bättre återfuktad på bara tio minuter.

Annons

BeautifEYE Brightening Eye Patches från Pixi kostar 330 kr/30 par och du hittar dem här. (reklamlänk)

Rejuvenating Eye Gel Pads, Xlash

turkosa eyepads från xlash

I de här mjuka och fint turkosa gelpadsen hittar du inte bara glycerin och hyaluronsyra. Här finns också kollagen, koffein, ceramider, arnica, allantoin och en hel radda med andra ingredienser som är toppen på plufsig, skrynklig och trött hud. Några jobbar på att fräscha upp och jämna till ytan medan andra har effekt djupare ner i hudlagren. De har en skön form, sitter bra och ska sitta tills allt serum absorberats.

Rejuvenating Eye Gel Pads från Xlash kostar 529 kr/30 par och du hittar dem här. (reklamlänk)

Hyaluronic Cooling Eye Serum-Mask, L'Oréal Paris

ögonmask i cellulosa från l'oreal

Det här är en mask av innovativa algfibrer som kommer i ett enda stycke med hål för ögonen. Den har en otroligt skön kylande effekt och sägs sänka temperaturen med 5 grader. I varje påse är det också generöst med serum, det ska motsvara en halv flaska. Formulan innehåller 1 % hyaluronsyra tillsammans med koffein som förutom den svalkande känslan också bjuder på utjämnande och plumpande effekt. Den här är skön också för dig med lite känsligare hy.

Annons

Hyaluronic Cooling Eye Serum-Mask från L'Oréal Paris kostar 69 kr för en mask och finns här. (reklamlänk)

Swimming under the eye gel pads, Florence by Mills

lila eyepads med hyaluronsyra

Nytt märke för den här hösten är Florence by Mills som startats av Stranger Things-skådisen Millie Bobbie Brown. Här har du de gulligaste ögonpadsen vi sett, dessa är nämligen formade som Millies favoritdjur valen. Men låt dig inte luras att det här är något för barn. Materialet är skön hydrogel och dessa ganska tunna varianter är preparerade med en mix av ingredienser som är riktigt bra. Förutom glycerin och hyaluronsyra som återfuktar har du också en bra sudd med niacinamid som ger klarare hudton och motverkar rodnader samt allantoin och arginine som båda har lugnande effekt. Däremot är formen inte helt optimal om du vill komma nära ögat vid näsan. Här kan du behöva dra lite försiktigt i materialet om du inte ska få valens bakfena i ögat...

Annons

Swimming under the eye gel pads från Florence by Mills kostar 465 kr/30 par och de hittar du här. (reklamlänk)

Bright Eye Firming Mask, Joanna Vargas

ögonpads i gelmaterial från joanna vargas

Vill du få effekt på både fina linjer och spänst är dessa sköna och mycket välsittande gelpads från kändisarnas favorit-hudterapeut perfekt. Här får du en mix av välgörande algextrakt, glycerin, hydrolyserat silke och hyaluronsyra. Eftersom de är transparenta passar de också bra att ta med på resa och använda under t ex en lång flygning.

Bright Eye Firming Mask från Joanna Vargas kostar 489 kr/5 par och kitet finns här. (reklamlänk)

Skönhetsredaktörens tips!

Ställ in din burk i kylskåpet så får du en ännu härligare bonuseffekt när padsen kyler extra mycket.

Kan man återanvända sina använda ögonpads?

Det bör du inte göra. Dels så kommer serumet som padsen är preparerade med att absorberas av huden men det är inte heller hygieniskt.

Annons