Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminkexperten tipsar: Så använder du neutrala ögonskuggor för en elegant look

23 okt, 2022 
Olivia Wilde ögonskugga
Naturliga toner är perfekta för att framhäva alla ögonfärger.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Paletter med neutrala skuggor, från krämvitt via ljust beige till mustigt mörkbrunt, är som sminkväskans lilla svarta. En look med de här färgerna är dessutom lika klassiskt som röda läppar eller en svart eyeliner. Ögonskuggor från den här paletten är något som alltid funkar, är tidlöst och dessutom snabbt och lätt ger en snygg nedtonad makeup. Oavsett om det är matta, satin eller glimrande finish så är de här färgerna otroligt användarvänliga. Neutrala nyanser är smickrande mot alla ögonfärger och lyfter fram området på ett elegant sätt. Det går såklart också att experimentera, sota och du kan få till både vardags- och festlooker.

5 smarta sätt att använda neutrala ögonskuggor

1. En krämigt vit skugga med lite gult i sig kan du använda för sig själv som bas för att neutralisera lila toner på locket som gärna lyser lite extra precis vid franskanten. Effekten blir en mer vaken och fräsch känsla utan att det ser sminkat ut alls.

Annons

2. En neutral brunbeige skugga kan du måla precis på globlinjens kant för att ge ögat mer djup, trolla bort ett hängande lock och en naturlig inramning. Se till att tona ut kanterna ordentligt.

3. Många neutrala paletter innehåller en eller flera skuggor i naturliga toner men med skimrande finish. Dessa är väldigt fina att använda i inre ögonvrån för lite extra glittrig blick, speciellt i nyanser som t ex champagne.

4. Använder du brun kajal? Se till att din penna verkligen sitter genom att fästa den med en skugga i samma ton. Här kan du välja att bara pensla exakt på den krämiga pennan eller arbeta in med en tunn kompakt pensel för en mjukt sotig look.

5. Vill du kombinera färgerna? Tänk mörkaste mörka närmast franskanten och ljusare ju högre upp du jobbar dig. För en öppnare blick är också ljusare nyanser bra att placera vid inre ögonvrån.

Bästa neutrala paletterna just nu

Resevänliga paletten

palett i neutrala toner men olika finish från ilia

Hos clean beauty-märket Ilia finns två paletter med neutrala skuggor, toppen då du här kan du välja mellan kalla eller varma nyanser. Trots att det ser ut som puder är känslan mer krämig och lätt-tonad på locken, formulan är också vårdande med E-vitamin och jojoba-olja. I asken finns sex skuggor med allt från matta till skimrande finish. Pigmenten är inte superkrut i, något som kan vara skönt om du inte är så van eller hellre vill bygga upp intensitet med lager på lager.

Annons

The Necessary Eyeshadow Palette från Ilia Beauty kostar 469 kr och den finns här (reklamlänk).

Lyxpaletten

välfylld palett med lerbaserade skuggor från tarte

Hela 12 underbara skuggor i naturfärger får du i den härliga Tartelette In Bloom där formulan är lerbaserad vilket gör dem otroligt lättarbetade. De smälter ihop med huden, går enkelt att jobba ut och tona i varandra och pigmenten håller mycket bra. Här kan du verkligen fixa allt från en väldigt enkel vardagslook till en intensiv och mörkt sotad ögonmakeup och välja mellan både matt och maxat glimrigt.

Tartlette In Bloom Clay Palette från Tarte kostar 529 kr och den finns här. (reklamlänk)

Klassiska paletten

klassisk palett från urban decay med neutrala matta skuggor

Hos Urban Decay hittar du ikoniska paletten Naked 2 där du får 6 matta och neutrala färger som är lika fina var för sig som om du kombinerar dem.

Naked 2 Basics Palette från Urban Decay kostar 310 kr och den finns här. (reklamlänk)

Annons