Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Boosta sommarhuden med fuktserum – här är skönhetsredaktörens favoriter!

14 aug, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmarian sol miranda/pexels
kvinna på sädesfält med solen i ansiktet
Att fylla på med några sköna droppar fukt varje dag är välbehövligt efter sommarens stora soldos.
Annons
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

Det har varit mycket sol och värme den här sommaren. Det ger ofta en fräsch och fin färg på huden, kanske några fräknar. För att behålla den där fräscha känslan och undvika att huden blir uttorkad, behöver du dock vara riktigt noga med att återfukta. Allt från just sol till salta bad och annat härligt som hör sommaren gör att fukthalten sjunker men det kan vara så att du märker det först när det närmar sig slutet på sommaren. Visst kan du smörja den mjuk. Men vill du ha ett riktigt bra resultat behövs ett väl formulerat serum som jobbar mer på djupet.

Annons

Vad är ett bra fuktserum ?

Ett riktigt bra fuktserum levererar en bra mix av koncentrerade ingredienser som jobbar på flera nivåer. Du vill ha ämnen som både fyller med fukt, ser till att fukten binds kvar i huden och hjälper till att boosta hudens egen produktion av fukt. Det kan vara aloe vera, allantoin, glycerin, hyaluronsyra, mjölksyra, PHA-syra, vitamin B5 och sodium PCA.

Bästa fuktserum just nu

Stärkande fuktserum

fuktserum med mineralrikt vulkanvatten från vichy

Minéral 89 är klassiskt serum från Vichy där den senaste versionen fått namnet Probiotics Fractions. Dessa parfymfria och krämiga gel-droppar stärker huden, slätar ut torrhetslinjer och ger intensiv fukt. Här får du en mix av hyaluronsyra, E-vitamin, niacinamid, probiotika och märkets signaturingrediens vulkaniskt vatten rikt på bland annat viktiga mineraler.

Annons

Minéral 89 Probiotics Fraction från Vichy kostar 369 kr/30 ml och det finns här. (reklamlänk)

Väldoftande fuktserum

fuktserum med flera varianter av hyaluronsyra från filorga

Svala och sköna på huden är Filorgas gelliga och fräsch doftande droppar Hydra-Hyal Hydrating Plumping Serum som alldeles nyligen släppts ut på marknaden. Tack vare fem olika varianter av hyaluronsyra får du både fukt i flera lager men också en direkt plumpande effekt.

Hydra-Hyal Hydrating Plumping Serum från Filorga kostar 575 kr/30 ml och du hittar det här (reklamlänk).

Annons

Serum i ampullform

ampuller med fukt från babor

Kör en intensivkur under en vecka med ampuller proppade med välgörande fuktserum. Hos Babor hittar du det smarta, prisvärda och lättanvända Hydra Plus Ampoule Concentrate med 7 engångsdoser. Förutom att ge långvarig fukt bildar serumet också en skyddande hinna som motverkar fuktförlust. Hydra Plus passar alla hudtyper.

Hydra Plus Ampoule Concentrates från Babor kostar 329 kr/7 x 2 ml och det finns här (reklamlänk).

Fuktserum med gloweffekt

svenskt fuktserum med innovativa ingredienser

Svenska Aiviras Intensive Hydration & Glow Serum innehåller ectoin, en av de bästa fuktgivare som du kan ha i ett serum. Det har dessutom lugnande effekt. I den krämiga formulan finns också stamceller från granatäpple som är en fin antioxidant och diffuporine som stimulerar cellförnyelse. Förutom en förbättrad fuktbalans får huden en fin lyster direkt.

Annons

Intensive Hydration & Glow Serum från Aivira kostar 695 kr/och 30 ml och du hittar det här.

Välkomponerat fuktserum

smart komponerat fuktserum från medik8

Ett av de senaste årens mest hyllade och prisbelönta serum på fuktfronten är salongsmärket Medik8:s smart komponerade Hydr8 B5 Intense. Man riktigt känner hur huden blir piggare, fräschare, mer plumpad och med fin lyster. Hemligheten är mixen av sojaextrakt, biosaccharide gum, glycerin, mjölksyra, sodium PCA och glycerin som förutom att fylla på med fukt också binder fukten och boostar hudens egen produktion av hyaluronsyra.

Annons

Hydr8 B5 Intense från Medik8 kostar 878 kr/30 ml och det finns här (reklamlänk).

Fuktserum serverat på servett

fuktserum i pads-version från exuviance

Skinrise Morning Glow från Exuviance är en klassiker. I burken väntar en hög med serumpreparerade pads du enkelt stryker över ansikte och hals efter rengöringen varje morgon. Huden känns omedelbart fräschare tack vare gurkextrakt och eukalyptus men den blir också mycket bättre återfuktad i ett längre perspektiv. Det i sin tur gör att du får en hud med väldigt fin lyster. Här finns PHA-syra plus glycerin och en hel radda med andra hudförbättrande ingredienser. Padsen är verkligen välindränkta, ett tips är att klippa dem i två och vips så har du dubbelt upp utan att du behöver snåla.

Skinrise Morning Glow från Exuviance kostar 449 kr/36 pads och du hittar den här (reklamlänk).

Annons