Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Browlift – så går det till och allt du behöver veta innan!

28 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografanthony shkraba/pexels
Kvinna ögonbryn salong
Drömmer du om de perfekt formade brynen? Då ska du spana in den här smarta och helt smärtfria behandlingen.
Annons
TV: Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingarBrand logo
TV: Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar

Bryn har varit i ropet många år nu och det dyker hela tiden upp nya trender och spännande behandlingar. En av dem är Brow Lift, eller Browlift lamination som det också kallas. Det är en slags permanent av brynen där formen fixeras som du vill ha den. Perfekt om du har bryn som inte samarbetar men också om du vill att det ska se fylligare och tätare ut där på brynfronten utan att göra ett större ingrepp som t ex Microblading. Det finns hemma-kit men Brow Lift görs med fördel på salong. Så här går det till.

Steg 1

Det börjar med en genomgång av hur du vill ha dina bryn och sedan grundlig rengöring för att det inte ska finnas några rester av smink, fett eller smuts varken på brynen eller på huden.

Annons

Steg 2

Nu formar brynstylisten dina bryn genom att borsta dem uppåt och samtidigt behandla dem med permanentvätska i två omgångar. Först för att öppna upp hårstrået och sedan för att kunna ändra formen från den naturliga.

Steg 3

För att ge näring och stärka brynen adderas i de flesta behandlingar också keratin.

Steg 4

Sista momentet är att brynen fixeras med en gel som ska sitta på i ett dygn. Därför ska du inte använda varken vatten, värme eller olja på dina bryn de närmaste 24 timmarna efter behandlingen och hoppa över bastubad. Det är också bra om du kan sova lite försiktigt och inte gnugga ansiktet ner i kudden....

Fakta Brow Lift

Det är vanligt att även brynfärgning ingår när du gör din Brow Lift. Behandlingen tar lite mindre än en timme och sedan håller resultatet mellan 6-8 veckor. Priserna varierar med allt från ca 400 kr upp till 1400 kr beroende på var salongen ligger och vad som ingår.

TV: Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsarBrand logo
TV: Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsar
Annons