Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

7 knep för att undvika torra läppar i höst!

23 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmellamed/pexels, alesia kozik/pexels
kvinna som ligger i en buske
Här är de välgörande tipsen som räddar dina läppar när kylan kommer.
Annons
5 snabba med Dilan Gwyn om kläder och skönhetBrand logo
5 snabba med Dilan Gwyn om kläder och skönhet

Så fort temperaturen börjar falla ner mot nollan så känner man det. Läpparna blir allt torrare och fnasigare och utsikten inför vintern är inte god. Om de läppbalsam du testat hittills inte fungerar och skyddar läpparna är det hög tid att byta till ett bättre. Och ta hjälp av de här beprövade tipsen.

1. Undvik läpprodukter som har mentol i sig.

Det må kännas skönt när du sveper på produkten men i längden har den här ingrediensen uttorkande effekt.

Annons

2. Lägg en läppmask

Perfekt att göra innan du kryper till sängs. Smart är att ha en burk med näringsrikt balm på nattygsbordet så kan du lägga på ett lager hur trött du än är. Var generös så kan läpparna suga åt sig av alla härliga ingredienser medan du sover. Du kan använda ditt vanliga läppbalsam eller investera i en specialformulerad läppmask. En populär och prisbelönt variant är Lip Sleeping Mask från Laneige. Den kommer i fem olika smaker, kostar 269 kr och finns här (reklamlänk).

Annons
diy läpp skrubb

3. Skrubba bort fnas

Har det redan börjat fnasa? Peela försiktigt för att få bort det torra, annars kommer det ligga som ett tjockt lager och hindra ditt läppbalsam att absorberas ordentligt. Ett enkelt sätt är att väldigt försiktigt gnugga med en frottélapp eller en torr ren tandborste. Vill du göra det till en härlig rutin kan du köra en läppskrubb. Du gör enkelt en själv genom att mixa ett krämigare balm, t ex Rêve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm från Nuxe eller the Calm Balm från Mantle, med lite strösocker. Sockret smälter av värmen från massagen och huden vilket gör det lätt att svepa av när du är klar.

Annons
lugnande och återfuktande multibalm

The Calm Balm från Mantle är en av förra årets mest hyllade lanseringar. Det innehåller lugnande och vårdande olja från hampablad och du kan använda det på allt från torra läppar till spruckna nagelband. Det kostar 420 kr/15 ml och finns här (reklamlänk).

4. Alltid redo

Se till att alltid ha ett läppbalsam på fickan eller vid datorn så du kan svepa på flera gånger om dagen. Det gör du inte bara för att mjukgöra utan också för att skydda mot väder och vind samt hindra den fukt du fyllt på med att försvinna. Det är nämligen vad som händer när det är torrt i luften, då sugs fukt lättare ut.

Annons

Här är tre favoriter som är toppen för torra läppar:

Läppbalsam i budgetklassen

välgörande fet balm för läppar och andra torra partier

Lips & Dry Spots Balm från Decubal är en modern klassiker hyllad för de fina effekterna du får trots ett otroligt bra pris. Här får du en behaglig lite fetare salva som fyller på med både fukt och lipider. Den är dock inte vegansk då det bland ingredienserna finns både bivax och lanolin.

Lips & Dry Spots Balm från Decubal kostar 45 kr/30 ml här (reklamlänk).

Läppbalsam i mellanklassen

Skyddande och vårdande effekt får du med Lip Balm från Skin Regimen som bl a innehåller de finaste växtoljorna. Den krämigt behagliga formulan håller verkligen läpparna mjuka i timmar och ger samtidigt fin glans.

Lip Balm från Skin Regimen kostar 275 kr/12 ml och finns här (reklamlänk).

Läppbalsam i lyxklassen

exklusivt läppserum med många fina egenskaper

Med Lip Serum från Verso får du högsta klass på de vårdande ingredienserna, förutom att innehållet gör läpparna mjuka så motverkar det också ålderstecken som fina linjer tack vare en liten dos av märkets speciella retinol 8 tillsammans med peptider och plumpande hyaluronsyra. Dessutom är det utmärkt som grund till läppstift, det fungerar lika fint som en primer.

Lip Serum från Verso kostar 550 kr/15 ml och finns här (reklamlänk).

Annons