Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Svenska kändisarna: Därför har vi slutat färga håret

06 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.

Att färga håret är något många av oss har i vår regelbundna skönhetsrutin – men måste man fortsätta färga håret om man tröttnat?
Här är de svenska kändiskvinnorna som valt att sluta färga håret!

Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Att färga håret är något som många kvinnor har som en del av sin vanliga skönhetsrutin – något vi gör var sjätte eller åttonde vecka utan att tänka så mycket på det. Om det är något du trivs med och mår bra av är det så klart bara att fortsätta, men börjar hårfärgandet mer kännas som en jobbig syssla eller ett tvång är det kanske dags att ta ett steg tillbaka.

I kändisvärlden är det vanligt att vara noggrann med att färga håret och på andra sätt hålla efter sitt utseende och kanske motverka ålderstecken. Men det finns också de kändiskvinnor som har tröttnat på att färga håret och hellre låter håret vara så naturligt som möjligt.

Annons

Lena Endre

Lena Endre färgar bara håret om en roll kräver det.

För skådespelaren Lena Endre har det varit ett aktivt beslut att inte göra skönhetsingrepp eller ens färga håret.

– Jag gör allt för att inte färga håret, inte lyfta mig, inte spruta in grejer i läpparna, fylla i tuttarna och fettsuga låren. Man kan tycka att kroppen är för jävla taskig i den meningen att den följer gravitationens lagar, men det är ofrånkomligt. Det är någonting fint med att faktiskt värdigt få åldras, säger hon i en intervju med Femina, och fortsätter:

Annons

– För ett tag sedan bestämde jag och en kollega att det fick vara slut med att färga året också. Jag tar gärna en roll som mörkhårig så att jag kan skylla på att jag ”behövde göra det för jobbet”, men annars försöker jag nu att göra ett slags statement.

Maud Bernhagen

Maud Bernhagen har reagerat på att de manliga kollegerna inte får samma kommentarer.

TV4-programledaren Maud Bernhagen är en annan som tröttnade på att känna en tvång att gå till frisören hela tiden för att färga över utväxten. Hon började därför med ett projekt för att gå över till sitt naturligt gråa hår på ett snyggt sätt.

Annons

– Jag jobbar i en utseendefixerad bransch. Men jag kände bara att nu kör jag. Det är ju spännande, det är det ju för vem som helst som byter hårfärg, ”undrar vad det blir nu”. Känns det konstigt så får man väl börja färga igen. Men det vill jag inte göra, känns det som nu i alla fall. Det känns otroligt bra, har hon berättat för Femina.

Sara Stridsberg

Sara Stridsberg vill inte färga över sitt gråa hår mer.

Författaren Sara Stridsberg har även hon slutat färga håret. I en intervju med Svenska Dagbladet konstaterar hon att hon vill att det ska synas att hon passerat 50 år.

Annons

– Jag kände att det inte anstår mig att göra mig varken mindre eller yngre än jag är. Det kändes väldigt ovärdigt. Jag är inte ung, jag tillhör den vuxna delen av det här samhället, säger hon.

Paulina Porizkova

Svenska modellen Paulina Porizkova känner sig snyggare än någonsin nu när hon har slutat färga håret.

– Jag är den bästa versionen av mig. Så jag är inte beredd att bli avvisad. Du får inte avvisa mig för att jag har rynkor och hänger lite och grått hår nu när jag är rätt underbar, mer underbar än någonsin.

Annons

Sandra Mastio

Sandra Mastio blev känd genom sin medverkan i Sveriges mästerkock, och har sedan fortsatt vara en känd matprofil med kokböcker och medverkan i tv. 2021 bestämde hon sig för att sluta färga håret.

””Salt and peppar” - som man så frikostigt beskriver det motsatta könet när de grånande tinningarnas charm börjar visa sig. Själv fick jag panik om jag inte fick en frisörtid innan håret vuxit ut två millimeter. Men nej! No more hårfärg, mer Sandra!”, skrev hon på Instagram.

Annons