Artikeln innehåller reklamlänkar
sarah harris med vackert grått hår

Sarah Harris är moderedaktör på brittiska Vogue och en av de första att låta det gråa håret växa.

7 myter om skönhet som inte stämmer
0:49

Efter reklamen: 7 myter om skönhet som inte stämmer

(0:49)

Slå på ljud

Har du hoppat på trenden med grått hår? Då kanske du märkt att stråna inte riktigt beter sig som vanligt längre. Gråa hår har inte något naturligt pigment vilket kan göra det missfärgat efter tag, det blir lite gult. För att hålla tonen klar, kall och lyxig behövs både djuprengörande schampo och silverschampo. Men då det också lätt blir torrt och skört är det viktigt att fylla på med fukt, gör en inpackning minst någon gång i veckan. Och sist men inte minst - addera mer glans med en smart spray. Här är våra favoriter.

Djuprengörande schampo

djuprengörande och milt schampo

Redskapen som gör rutinen mer klimatsmart

Triple Detox Shampoo från Living Proof är ett toppenbra schampo som gör rent på djupet utan att håret blir så gnisslande torrt som många liknande produkter kan göra det. Det kostar 279 kr och finns här (länk till butik).

Silvershampo

pigmenterat schampo för blonda och gråa hår

Lila pigment och blåbärsextrakt för svenska Björks Ag Silver Shampoo till en favorit i duschen då det inte bara neutraliserar varma toner utan också gör gott för hårbotten. Det kostar 189 kr och finns här (länk till butik).

Skönhetsexperten: ”Att unga är snyggare är en myt”

Fuktinpackning

neutraliserande inpackning

Hela Blonda-serien från Unite är toppen men måste vi välja en blir det Blonda Fix Unite, en inpackning som ser till att både ta bort fula gula toner, stärka stråna och låsa in fukt. Det kostar 329 kr och finns här (länk till Hudoteket).

Tv-profilen: Därför valde jag att omfamna mitt gråa hår

Viktlös glansspray

spray som ger glans utan att tynga ner eller göra håret stelt

Extra Mist-ical Shine Spray från Color Wow ger otroligt fräsch glans, gör håret mjukt och härligt och dämpar dessutom frissighet på köpet. Den kostar 219 kr och finns här (länk till butik).

Mest läst