kylie jenner fixar sin makeup med det egna märket

1:32

Efter reklamen: 5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtid

(1:32)

Dags för ytterligare en Kardashian att göra entré på skönhetsmarknaden. Den här gången är det Kim Ks yngre syster Kylie (med efternamnet Jenner) som skapat sitt eget märke där du hittar två delar: Kylie Cosmetics med makeup och Kylie Skin som står för hudvården. Det är lätt att avfärda de här produkterna bara för att personen bakom blivit känd genom en TV-såpa. Gör inte det. Här finns en hel del spännande saker att spana in, även för dig som lämnat den rosiga bubbelgumsåldern för länge sen och inte identifierar dig med Gen Z. Alla produkter är veganska.

Vad ska man satsa på?

7 knep för att undvika torra läppar i höst!

Om du bara vill testa en enda makeup-produkt finns ett givet svar. Åtminstone om du använder läppstift och gärna åt det mattare hållet. Kylie kickade igång hela märket 2015 (när hon bara var 18 år gammal) med storsäljaren Bare Matte Lip Kit där du får flytande läppstift tillsammans med en läppenna i samma nyans.

Då fanns endast tre nyanser men trots det sålde dessa slut på mindre än en minut. Bare Matte Lip Kit är fortfarande den allra populäraste och mest hajpade bland alla Kylies produkter. Vi förstår varför. Det är lättmålat, smart kombinerat och sitter som berget. Du har dessutom allt från nude-nyanser till riktigt lysande röda och rosa, 26 olika färger finns det. Härligt!

Hårknepen som får dig att spara tid på morgonen

Kyliner Gel Pencil är en dröm att måla med om du gillar att ögonpennan glider smidigt längs franskanten och ger en rikt pigmenterad effekt. Här finns 15 både matta och skimrande nyanser, som smickrande Shimmery Bronze som passar alla ögonfärger. Det finns också en mjukt ljusrosa att måla på vattenlinjen för att öppna upp blicken lite.

5 sköna foundations som passar mogen hy

Kylie Skin - hudvård för ansikte och kropp

Hudvårdsserien lanserades för två år sedan. Här har vi hittat tre favoriter som sticker ut, mycket på grund av ovanligt härliga konsistenser.

Cleansing Foam Wash ger ett ovanligt krämigt fluff att ta bort sminket med. Och det gör den, allt försvinner utan att huden känns torr efteråt. Den är parfymerad men milt.

Vanilla Milky Toner liknar ett essence mer än ett ansiktsvatten. Det är, enligt oss, en bra sak. Den smälter in i huden och får den att kännas ren, fräsch och fyllig.

Face Moisturizer har en helt magiskt len och mjuk konsistens. Du behöver bara lite produkt till hela ansiktet och efteråt känns huden behagligt återfuktad. Smörjer man in den på kvällen vaknar man nästa morgon och känner sig fortfarande len.

Det finns även två kroppsprodukter som är fina, en peeling och en bodylotion. Till jul kommer också flera fina kit att stoppa i strumpan.

När kommer Kylie?

kylie jenner på allt från produkter till cappucino

Allting Kyliefierat på pressmötet inför lanseringen.

Kylie Cosmetics och Kylie Skin släpps på Kicks den 30 september. Makeupen kommer endast att finnas på kedjans webbshop samt några utvalda butiker medan hudvården kommer att finnas på alla Kicks och på webben. Priserna kommer då att ligga från 260 kr när det gäller hudvården och 145 kr och uppåt det det handlar om makeupen.

Mer läsning

Femina