Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Emelie ”Hairtalkbyemelie” Johansson: ”Så får du fräschare hår”

20 feb, 2023 
AvJessica Blockström Hember
AvJosefin Westin
FotografInstagram
Hairtalkbyemelie om sina bästa tips för hår och skönhet
Frisören Emelie Johansson bjuder dagligen på sina skönhetstips som Hairtalkbyemelie på Instagram.
Här är hennes 3 bästa knep.
Annons
Så fönar du håret med rundborste – steg för stegBrand logo
Så fönar du håret med rundborste – steg för steg

Emelie Johansson jobbar som frisör och driver sitt instagramkonto @hairtalkbyemelie. Hon brinner för skönhet för både hår och hud samt tipsar gärna sina följare om nya produkter i alla prisklasser. Emelie har även ett Youtube-konto där hon spelar in videos inom skönhet och visar hur man fixar sitt hår på allra bästa sätt.

Här är Hairtalkbyemelies 3 bästa skönhetstips

1. Smink från kläder?

Micellärvatten på en rondell tar bort smink på kragar på jackor! Hur ofta har man inte en beige krage på jackan i stället för en svart? Med lite micellärvatten tar du snabbt bort det, även på till exempel hörlurar och annat där det lätt sätter sig.

2. Knep för fylligare hästsvans

Vem vill inte ha en fylligare och tjockare hästsvans? Mitt bästa knep är att när du snurrar runt hårsnodden ska du göra som vanligt fram till sista varvet. Den rundan sätter du snodden mitt i tofsen. Då lyfter hela hästsvansen sig och ser så mycket tjockare ut.

3. Renare hårborstar

Du rengör väl dina hårborstar? Om inte så kan detta vara anledningen till varför håret känns fett snabbt! Att tvätta dem är så enkelt. Blanda vatten, schampo och bikarbonat i en skål, lägg borstarna upp och ner (doppa inte skaftet) och skölj sedan av så är de som nya igen!

Kort fakta om Emelie Johansson

  • Emelie är utbildad frisör.
  • 2015 flyttade hon till Stockholm och fick två jobberbjudanden. Hon valde mellan att bli färgtekniker på Wella och bli utbildare på ett litet företag, Hairtalk, som gör hårförlängningar. Hon valde det senare.
  • Som utbildare på Hairtalk fick Emelie göra hårförlägningar på influencers som Petra Tungården och Isabella Löwengrip. Hennes kunder la upp bilder både på sitt hår och på frisören på via konton på Instagram. Det har i sin tur fått många att börja följa Emelie Johansson på sociala medier. I dag har hon över 60 000 följare.
Annons