Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Lätt foundation – hitta din favorit med lätt täckning

01 aug, 2023 
Nya foundationhybriderna bjuder på underbart lätt innehåll avsett om det är naturlig finish där huden lyser igenom eller fräscht matt och mer täckande effekt som står på önskelistan.
Annons

Trenden med vårdande hybridformulas och en hög andel naturliga ingredienser fortsätter när det handlar om makeup, och det märks särskilt på foundationfronten. Lättare varianter är nämligen något du hittar hos en mängd olika varumärken.

Men här finns också de som ger mer matt effekt än många liknande har gjort tidigare utan att det känns kakigt eller tungt, naturliga så kallade skin tints och mer utjämnande foundations med hög lysterfaktor. Den stora trenden? Att konsistenserna är så otroligt lätta och sköna på huden så det nästan inte känns att du bär makeup.

Lätt foundation

Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström Hember har listat 6 spännande lätta foundations utan inbördes ordning.

Tips! Du kan även spana in världens bästa foundation för mogen hud samt årets bästa skin tints.

1. Babor Cleanformance BB Cream SPF20

bb-cream från babor
Silkeslen & lätt BB-cream från Doctor Babor – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Fjäderlätt och behaglig fuktcreme med tonad formula får du med Doctor Babors senaste basnyhet, en perfekt foundation i lightversion för dig som vill ha naturlig täckning som kan fixas snabbt och enkelt. Huden ser direkt jämnare och fräschare ut. Samtidigt bidrar den med mineralfilter som har solskyddande effekt på SPF 20. Cleanformance BB Cream SPF 20 innehåller dessutom hudvårdande ingredienser som till exempel pre- och probiotika, samt barkextrakt från lönn vilket skyddar och bygger en starkare barriär. Du kan läsa mer om Cleanformance BB Cream och köpa den här (reklamlänk).

Annons

2. Lancôme Teint Idôle Ultra Wear

lystergivande foundation från lancome
Favoritfoundation i ny kostym från Lancôme – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Teint Idôle är en av Lancômes bästsäljare och nu kommer denna foundation med ny formula och i ny design. Förutom en återvinningsbar vit kork så har man en speciell neoglow-teknologi som reflekterar ljuset så bra, vilket ger huden otrolig lyster i timmar och gör att hudens yta ser mycket jämnare ut.

Den innehåller också en hel del naturliga och vårdande ingredienser, bland annat glycerin, hyaluronsyra, rosextrakt och moringafröextrakt. Konsistensen är lyxigt krämig och den smälter fint ihop med den egna huden. Du får medeltäckande effekt på första lagret men kan bygga på om du önskar ett än mer utjämnande resultat. Här finns 30 nyanser att välja mellan. Läs mer om Teint Idôle Ultra Wear Care & Glow och köp den här (reklamlänk).

Annons
Penelope Cruz vid Louvren för Lancôme under Paris Fashion Week
Penelope Cruz är ett av ansiktena utåt för Lancôme.

3. Westman Atelier Vital Skincare Complexion Drops

vårdande serumfoundation från westman atelier
Drömmig serumfoundation från Westman Atelier – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Vital Skincare Complexion Drops är en foundation för dig som inte vill att produkten ska kännas på huden och ändå önskar en mycket fin, återfuktad och daggfräsch finish. Här har man kombinerat hudvårdande serum-teknologi med utjämnande pigment och fått till en drömmig formula som glider på lätt, lägger sig perfekt jämnt utan någon större arbetsinsats, ger medeltäckning och gör hudens kvalitet bättre med tiden.

Annons

Den innehåller bland annat tsubakiolja, extrakt från granatäpple och ginseng. Finns i 20 färger, från superljus till mycket mörk. Läs mer om Vital Skincare Complexion Drops och klicka hem den här.

4. Hourglass Ambient Soft Glow Foundation

foundation från hourglass som ger mjuk glöd och lenare yta
Foundation som ger mjuk glöd från Hourglass – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Hos Hourglass har man inspirerats av den egna prisbelönta puderklassikern Ambient Soft Glow när man formulerat sin nya foundation. Detta är en hudvårdande makeuphybrid som smidigt och enkelt hjälper dig att få perfekt bas-resultat. Trots viktlös och talkfri formula får den porer att bli mindre tydliga, ytan jämnare och den ger en naturligt mjuk lyster. Nyckeln är moderna ljusreflekterande pigment och filterliknande partiklar.

Annons

Denna foundation passar dig som vill ha en lite mer täckande effekt. Den finns i 32 nyanser med både kalla, varma och neutrala undertoner. Läs mer om Ambient Soft Glow Foundation och köp den här (reklamlänk).

5. it Cosmetics Nude Glow

skin tint från it cosmetics med spf
Färgkorrigerande foundation med solskydd från it Cosmetics – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Drömmer du om en klarare, fräschare och jämnare hud ska du kika närmare på It Cosmetics så kallade "skin tint" med namnet CC+ Nude Glow SPF 40. Den innehåller hela 90 % hudvårdande ingredienser, bland annat lystergivande serum med hyaluronsyra, extrakt från grönt te och niacinamid.

Formulan är lättapplicerad och ger trots sin fint utjämnande effekt ett väldigt naturligt resultat. Du får ett högt solskydd och den passar fint även för dig med en känslig hy. CC+ Nude Glow SPF40 finns i 12 nyanser, läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

6. YSL All Hours Foundation

foundation från ysl som ger fräscht matt finish
Foundation med modern matt finish från YSL - klicka på bilden för att komma direkt till den.

YSL:s klassiska foundation har den här hösten fått en makeover. Med All Hours Foundation Luminous Matte har man uppdaterat förpackningen så den är närmare länkad till modet – på locket ser du till exempel den tjusiga guldfärgade Cassandra-loggan.

Innehållet är dessutom till stor del hudvårdande med ett tillskott av hyaluronsyra, jasmin, taurin och SPF, något som är mer ovanligt bland foundations som ger matt finish. Resultatet blir dock långt ifrån kakigt eller platt, snarare behaglig, fräsch, lättviktig, tunn och ändå välsittande. All Hours Foundation Luminous Matte finns i hela 40 nyanser, du kan läsa mer och köpa den här. (reklamlänk)

Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt
Annons