Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Frisören bakom Pernilla Månsson Colt hyllade gråa hår: ”Begåvad”

20 jul, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCornelia Nordström/EXP/TT, Instagram
SVT-programledaren presenterade nyligen sig själv som ”silversyster” i ett inlägg på Instagram där hon meddelade att hon slutat färga håret.
Nu visar Pernilla Månsson Colt upp frisören bakom den hyllade nya looken.
– Men då sa hon ”Vi kan börja göra det ljusare. Vi släpper de mörka färgerna nu, så den dagen du bestämmer dig blir det lite lättare”, säger tv-profilen till Femina.
Annons
Kändisarnas smultronställen - här hänger de i sommarBrand logo
Kändisarnas smultronställen - här hänger de i sommar

Nyligen tog Pernilla Månsson Colt till Instagram för att visa upp en stor utseendeförändring; hon har omfamnat sitt gråa hår.

Inlägget uppmärksammades stort av följarna i form av en flodvåg med hejarop. När Femina pratade med SVT-programledaren i samband med att hon presenterat den nya succéfrisyren lät hon meddela att hon bara är en av många kända svenska profiler som tagit beslutet att sluta färga sitt hår.

– Jag har respekt för alla som fortfarande tycker att det är jobbigt att omfamna det gråa. Jag vet precis hur det känns. Men ja, det är lite provocerande att jag ska bli kallad modig. För jag är inte någon förebild som har kommit på det här själv, sa Pernilla då.

Frisören bakom Pernilla Månsson Colts hyllade look

Under intervjun lät Pernilla även meddela att hon haft mycket hjälp av sin frisör för att åstadkomma den nya looken.

Annons

Hon berättade att frisören lyckats över förväntan med att ge henne en mjuk övergång från mörkhårig till grå – över sex års tid.

I ett nytt inlägg på Instagram väljer tv-profilen att presentera frisören bakom succéfrisyren även för följarna. Ja, vi gissar att många varit nyfikna på vem hon är.

”Det sägs att bakom varje nybliven silversyster står det en begåvad frisör och det här är min!! Tack Sofia för att du stod på dig när jag började vela. (Och ja, jag vet, jösses vad det är mycket tjat om mitt hår nu. Ska strax lägga av, men jag vill verkligen credda den som creddas ska)”, skriver Månsson Colt under en nytagen bild på henne själv och frisören Sofia, som är baserad i Malmö och arbetar på salongen K.

Så gick Pernilla Månsson Colt från mörkhårig till gråhårig

Förvandlingen har som sagt tagit lång tid. Pernilla berättar för oss att hon började fundera på att sluta färga håret när hon fyllde 50. En fundering som hon lyfte under ett besök hos frisören.

Annons

– Hon bara ”Nej, gud inte än”. Men jag sa att jag tyckte att det ständiga färgandet av utväxt inför tv-inspelningar började bli lite jobbigt. Å andra sidan var jag orolig över att se mycket äldre ut direkt när man blir gråhårig.

Pernilla Månsson Colt berättar att hon velade länge, men att hon fick stöd att gå en tredje gyllene medelväg med hjälp av sin frisör.

– Men då sa hon ”Vi kan börja göra det ljusare. Vi släpper de mörka färgerna nu, så den dagen du bestämmer dig blir det lite lättare”.

Pernilla Månsson Colt SVT
Pernilla Månsson Colt år 2020, någonstans i mitten av uppljusningsprocessen av håret.

Ångrade beslutet snabbt: Så glad att min frisör var envis då

I dag är Pernilla glad att hon tog beslutet att göra en mjuk övergång till det grå håret, men precis när hon hade bestämt sig och fick gå med den där en och en halv centimeter vita utväxten lite för länge var hon nära att ge upp projektet.

Annons

– Då tänkte jag ”Gud, alltså det här kommer inte att gå”. Så jag var faktiskt tillbaka hos min frisör bara fyra veckor senare och sa ”Nej, jag har ändrat mig, du får köra i färg nu”. Och jag hade till och med köpt med sådan där spray för utväxten också, förklarar hon och fortsätter:

– Men då var hon, min frisör, så jävla envis. Hon bara ”Vet du vad? Nu struntar jag i vad du säger. För nu har du kommit så här långt”. Och jag är så glad att hon övertalade mig att hålla i. För det finns absolut en brytpunkt när håret bara är fult, så man måste bara få hjälp att komma över det.

Frisören Sofia fortsatte att mjuka Pernillas hår, och resten är historia.

– Jag har ju varit ljus i håret nu i stort sett sedan jag var 50. Jag har fortfarande rester av färg kvar i håret. De går inte att ta bort. De får växa ut eller klippas bort, men de har kommit lite längre ner. Hon har lyckats ljusa upp det så mycket, säger programledaren glatt.

Annons