Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Proffstipset: Så får du till wet look-trenden

27 apr, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografbjörn axén m fl
wet look hair
Den glödheta stylingen av wet look-trenden tar dig från vardag till fest på nolltid!
Annons
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Wet look har en riktig revival just nu, en styling vi har sett på världstjärnor som Gigi Hadid, Kim Kardashian och Jennifer Lopez den senaste tiden. Det var också den stora hårtrenden på Elle-galan härom veckan. Kakan Hermansson, Clara Hallencreutz och Icona Pops Aino Jawo hade alla olika varianter av wet look. Och det är en styling du kan variera på väldigt många sätt, från en slätkammad hästsvans till glänsande lagda 20-tals vågor. Men hur gör man för att få till det riktigt snyggt? Och hur vågar du satsa om du aldrig tidigare testat? Vi bad proffsen om råd.

1. Proffsets bästa wet look-knep

För Johan Hellström på Björn Axén är den här wet look-trenden inte den första. Han ligger också bakom den både vackra och moderna looken som Aino Jawo hade på Elle-galan, en kväll där vi kunde se flera bära upp just wet look. Så här tipsar Johan om du aldrig testat den här stylingen tidigare:

Annons

– Om du inte är så van vid att göra en wet look är mitt tips att börja med att forma håret när det fortfarande är blött. Då blir det enklare att visualisera hur det kommer att se ut och forma det som du vill ha det. När du sedan vet hur du vill styla din wet look applicerar du produkterna i handdukstorrt hår. Jag brukar kombinera hälften Salt Water Gel och hälften Argan Oil Smooth Milk, en blandning jag tycker fungerar mycket bra. För att göra det enklare kan du mixa dem i en skål eller en liten kopp så slipper du att göra det i handflatan. Kamma in blandningen i håret och styla sedan som du vill ha frisyren. Var inte rädd för att använda händerna istället för en kam eller en borste. För vissa kan det vara enklare att arbeta in produkterna med fingrarna.

wet look hair a la björn axen på aino jawo

När du har haft i produkterna och format håret kan du ta hjälp av en fön för att få frisyren att torka snabbare. Se då till att du ställer in fönen på svag värme och styrka för att inte förstöra formen. Har du satt upp håret i en uppsättning eller vill du bara vara extra säker på att frisyren håller kan du även använda lite hårspray. Jag rekommenderar då att du använder Just Right Hairspray eftersom den hjälper till att förstärka wet look-effekten då den gör håret ännu blankare.

Annons

2. Verktygstricket för snygga wet look-vågor

Ett sista tips från Johan Hellström är att använda clips för att forma håret och till exempel hjälpa luggen att hålla sig på plats. Sätt då i clipsen efter att du haft i produkterna och format håret som önskat. Låt dem sitta i tills håret torkat och plocka därefter ut dem försiktigt.

Chriss Berner, frisör och grundare av salong NOVO i Stockholm och sedan lång tid knuten till Schwarzkopf Professionals, tipsar om att göra mindre partier med wet look om du inte är van.

– Det kan vara att styla detaljer i luggen, t ex så kallade edges kamningar där bara mågra slingor formas i pannan eller en sleek pony, det vill säga slätkammat hår fram som avslutas i en hästsvans. Det gäller att bli kompis med sitt ansikte utan håret som en ram. Jag tycker också det är smart att lägga till ett läppstift. Det gör att håret inte får all fokus.

3. Bästa produkterna för wet look

gel för wet look hair

Salt Water Gel från Björn Axén kostar 160 kr och den finns här (reklamlänk).

gel för wet look hair som sitter från schwarzkopf

G-Force från Schwarzkopf Professionals nylanserade stylingserie OSIS kostar 225 kr och den hittar du här. (reklamlänk)

hårkräm perfekt för en lockig wet look hair

Love Curl Cream från Davines är toppen för wet look i lockigt hår. Den kostar 339 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Annons