Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Vanligaste misstagen som gör håret torrt och frissigt – så får du tillbaka glansen

18 mar, 2022 
AvJenny Lundberg
Vanliga misstag du gör med ditt hår, och så får du tillbaka glansen.
Få glansigt hår med enkla steg.
Känns ditt hår torrt och frissigt? Vi tipsar om hur du enkelt kan få tillbaka glansen – och de vanligaste misstagen de flesta gör med sitt hår.
Annons

Känns ditt hår torrt, slitet och som att det förlorat allt sitt glans? Kanske har du, som många av oss andra, utsatt håret för de vanligaste misstagen. Men oroa dig inte! Vi tipsar om skonsamma produkter som gör att glansen kommer tillbaka och hur du kan ta hand om ditt hår på bästa sätt.

Glansigt hår och vanliga misstag.
Få tillbaka glansen.

Hur får man glansigt hår?

Genom att ta hand om sitt hår och använda rätt produkter är det lätt att få ett friskt och glansigt hår. Det finns en hel del vårdande produkter som ger håret både fukt och näring – vi har samlat de viktigaste sakerna att tänka på och produkterna som förvandlar ett torrt hår till starkt och glansigt.

Annons

Hur minskar man friss?

Glöm inte att använda rätt produkter för din hårtyp – och slarva inte med eftervården. Du kommer snabbt att märka skillnad på envis friss och elektriskt hår!

Vanligaste misstagen du gör med ditt hår

På vintern blir håret extra känsligt – det utsätts för kallare grader och ett torrt klimat, samma sak gäller både sommaren och solsemestern, när håret utsätts för stark sol och saltvatten. Det är alltså inte konstigt att håret kan kännas livlöst under vissa perioder. Men det finns även en hel del vanliga misstag många gör med håret – vi listar de vanligaste missarna.

1. Du använder för hög värme på stylingverktygen

Ett väldigt vanligt misstag man gör när det kommer till sitt hår är att använda för hög värme på hårfönen, värmeborsten och framför allt plattången. Verktyg med för hög värme sliter nämligen rejält på håret och gör det torrt. Har du tunt och skört hår är det jätteviktigt att du inte använder för hög värme. Om du kan välja temperaturen på verktyget så är det alltid skonsammast att välja det lägsta.

Annons

Plattång från Remington

Med den här plattången från Remington, Pro Ceramic, kan du justera temperaturen mellan 150-230 grader. Här kan du läsa mer och klicka hem plattången. (reklamlänk)

Plattång från Remington.
Klicka på bilden för att komma direkt till plattången.

2. Du tvättar håret för ofta

Blir håret lätt stripigt och fett? Då kanske du tvättar håret alldeles för ofta. Du har säkert hört det förr – det räcker att tvätta håret högst två gånger i veckan. När du tvättar håret ofta blir det snabbare torrt och fett och när det är blött blir det skörare och går lättare av. Hårbotten kan även hamna i obalans. Glöm inte att använda ett schampo och balsam som vårdar både hår och hårbotten och använd istället ett torrschampo för att slippa känslan av otvättat hår.

Annons

Schampo och balsam från Maria Nila

Det här kitet med schampo och balsam från Maria Nila, Head & Hair Heal, stimulerar hårsäckarna och är bra för dig med torr hårbotten. Läs mer om kitet och köp det här. (reklamlänk)

Schampo och balsam från Maria Nila.
Klicka på bilden för att komma direkt till kitet.

3. Du använder inte värmeskydd

Något som verkligen sliter på håret är som tidigare nämnt hög värme, därför är det viktigt att skydda sitt hår med värmeskydd. Det finns mängder av olika värmeskydd att använda sig av, allt från olja, spray till mousse. Det viktiga är att produkten skyddar upp till 220 grader för bästa effekt.

Annons

Värmeskydd från Kérastase

Ett värmeskyddande lotion att ha i håret innan du använder plattång eller hårfön från Kérastase, Resistance Ciment Thermique. Läs mer om värmeskyddet och klicka hem det här. (reklamlänk)

Vårdande värmeskydd från Kérastase.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Du dubbelschamponerar inte håret

Om du använder mycket produkter i håret så försvinner inte alltid det under första tvätten. Även smuts som finns i luften kan sitta kvar i håret, till exempel pollen och avgaser. När du börjar dubbelrengöra håret får du det ordentligt rent.

Annons

Djuprengörande schampo som ger glans från Redken

Det här schampot från Redken, Amino Mint, djuprengör fet hårbotten och återfuktar hårets längder. Här kan du läsa mer om schampot och köpa det. (reklamlänk)

Djuprengörande schampo för fet hårbotten från Redken.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Du använder inte leave in-produkter och oljor

Att göra hårinpackningar vid varje tvätt och avsluta med en skonsam olja bygger upp håret och gör det starkare. Det tillför bland annat fukt och näring, vilket gör att håret håller sig friskt och glansigt istället för torrt och frissigt. Det är ett enkelt sätt att hålla sitt hår välmående och friskt. Få in det som rutin, och din glans kommer vara tillbaka på nolltid!

Annons

Leave in-olja från Joico K-pak

Den här härliga leave in-oljan från K-pak, Color Therapy Luster Lock Glossing Oil gör håret mjuk, livfullt och glansigt. Läs mer om produkten och klicka hem den här. (reklamlänk)

Leave in- olja från Joico K-pak för glansigt hår.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa produkten för glansigt hår

Det finns flera riktigt bra produkter med huvudsyfte att snabbt och enkelt ge håret glans och lyster. Här kommer två stycken handplockade favoriter som ger ett vacker och glansigt svall!

Annons

Hårbehandling från Davines

En ny produkt som dykt upp på marknaden är Davines Oi Liquid Luster – den ska användas mellan schampo och balsam och ger ett vackert lyster och glans till håret. Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Davines Oi Liquid Luster ger glans och lyster till håret.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hårserum från Lanza

Healing Strength Silk Serum från Lanza innehåller hyaluronsyra och lämnar håret silkeslent och väldoftande. Läs mer om serumet och klicka hem det här. (reklamlänk)

Hårserum från Lanza som gör håret silkeslent och glansigt.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TT

Se också:

Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktatBrand logo
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat
Annons