Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Trendiga sättet att framhäva ditt gråa hår

05 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, TT.
Kvinna med grått hår, och kvinna som färgar håret.
Vill du visa upp ditt gråa hår, men känner inte att du är sugen på att bli helt gråhårig än?
Det här chica sättet att styla håret funkar för alla hårfärger och åldrar, men har omfamnats av trendiga kvinnor med grått hår.
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Redan förra sommaren var trenden het – att färga håret i två helt olika färger. Stjärnor som Bella Hadid och Dua Lipa skaffade så kallade ”money pieces”, två slingor som ramar in ansiktet, i en annan färg än resten av håret. Men att ha två olika färger i håret går att variera mycket mer än så, och kallas lite med glimten i ögat för ”skunkrand”, inspirerat av skunkens tvåfärgade kropp. Tänk Disney-skurken Cruella DeVille med sitt tvåfärgade hår.

– Skunk-hår handlar om att man har en kontrast mellan hört hår mot en väldigt ljust blond del, precis som en skunk. Men det finns många vägar du kan ta med den här hårtrenden, säger frisören Richy Kandasamy till Glamour.

Annons

Smarta sättet att styla grått hår

Skunkhår är perfekt för kvinnor som vill växa ut och omfamna sitt gråa hår, men inte ännu känner sig sugna på att bli helt gråhåriga. Genom att låta bli att färga en särskild slinga eller del av håret får de en naturlig skunkslinga i håret, som sedan går att variera på olika sätt. De med grått hår slipper också bleka håret, något som sliter mycket på håret.

– Kvinnor låter en sektion av det gråa håret växa ut, och fortsätter sedan färga resten av håret i dess vanliga färg. Det resulterar i en grå skunkrand, säger frisören Kimberly Cannon.

Annons