Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är hårtrenderna 2023: Frisyrerna, färgerna och accessoarerna

11 apr, 2023 
AvJosefin Westin
FotografINSTAGRAM
Hårtrender 2023
Från fräscha klippningar till retroaccessoarer.
Här delar kändisfrisören Laura Polko med sig av sina bästa förutsägelser för 2023 års hårtrender.
Annons
Så gör du snabba lockar – hårexperten Corinne Henriksson visarBrand logo
Så gör du snabba lockar – hårexperten Corinne Henriksson visar

Det är ett nytt år och nya hårtrender. Det är helt okej att fortsätta i gamla hjulspår – och invandna frisyrer. Men om du är redo att prova på någonting nytt så är det helt nya hårtrender som gäller 2023.

Under 2023 har vi redan börjat se en blandning mellan retroinspiration från svunna tider och fräscha, moderna element, skapa ett fascinerande landskap av trender, inklusive mer experimentella och adrogyna stilar.

– Vi rör oss bort från Y2K-looken till en mer grunge, gotisk stil, säger kändisfrisören Laura Polko till People Magazine.

Här är hårtrenderna 2023

Medellånga hackiga lager

Mellanlångt hår kan ofta kännas oinspirerande. Men enligt Polko kommer 2023 bli året då medellångt hår får revansch. Hon hänvisar till Lucy Hales hackiga look från december 2022. Hennes mustiga bruna lockar är stylade till en voluminöst snitt med utfällda ändar och massor av lager.

Annons

Kort gardinlugg

Det råder ingen tvekan om att gardinlugg är väldigt inne just nu. Trenden med luggen som kräver lite underhåll tros fortsätta under 2023 och framåt. Men enligt Polko kommer vi se en allt kortare gardinlugg.

Experimentella korta klippningar

Vi har sett massvis av bob-klippningar, från franska bos till trubbiga, till mobs och slutligen lobs. Det har även funnits varianter, bixies, som är en bob och en kort pixie. Enligt Polko är korta klippningar helt rätt 2023 och under kommande året får vi se fler korthåriga stilar.

– Jag tror att vi kommer att se alla möjliga olika coola kortare frisyrer som kan vara nyare trender som vi inte riktigt sett förut.

Naturliga slingor

Det finns en tid och en plats för djärva färger, men under 2023 finns det naturliga slingor på menyn. Ta inspiration från Jennifer Anistons mjuka blonda hår eller Hailey Biebers brunette.

Varma toner

Vi har länge sett kalla toner men nu blåser det nya vindar. Plötsligt ser vi varmtonade hårfärger, se Bella Hadids senaste orangefärgade blonda hår eller Zendayas honungsbruna.

Annons

Enligt Polko är en stor trend just nu att luta mot varma toner i vilken hårfärg som helst.

Subtila nyanser av rött

Redan under 2022 såg vi dramatiska röda hårförvandlingar vilket utlöste en våg av kopparröda hårtrender. I år säger Polko att vurmet för röda toner kommer att fortsätta men i stället för helt rödhårigt kommer det att handla mer om subtila inslag av rött.

90-talets supermodell-hår

Fram till nyligen verkade det som att de studsiga glamorösa hårblåsningarna som sågs på 90-talets supermodeller som Tyra Banks och Cindy Crawford var ett minne blott. Som med så många andra decenniumstrender är 90-talets hår tillbaka i full kraft.

70-talets vågor

Farrah Fawcett- inspirerat hår har fått en het start 2023. Voluminösa frisyrer har bubblat upp ett tag nu, men Polko säger att folk äntligen är redo att omfamna olika ”operfektioner” som kommer med dem.

Bakåtslickad stil

Snygga uppsättningar finns överallt just nu och de får draghjälp. Stjärnor som Bella Hadid, Kim Kardashian och Lori Harvey har gjort bakåtslickat hår till sitt varumärke, ofta med en hästsvans eller en bulle. Enligt Polko går den här hårstilen att anpassa för att smickra allas ansiktsform.

Hårklämma

Ännu en skönhetstrend från 2000 har dykt upp igen. Klämmorna är tillbaka stort. Enligt Polko är de inte bara snygga och mångsidiga utan också bekväma och mindre skadliga än hårband.

80-talets träningspannband

90-talet har officiellt gjort sin comeback och nu är det tydligen 80-talets tur. Bella Hadid har nyligen börjat bära tjocka pannband i träningsstil och Polko förutspår att utseendet kommer att utlösa en stor trend.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons