Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du bort din misslyckade brun utan sol

22 apr, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio samt sarah chai, båda pexels
fötter med målade tånaglar som sticker ut genom bilfönstret
Blev bus-jobbet mer åt förskräckligt spräckligt än snyggt och jämnt solkysst?
Då har vi lösningen.
Här är 4 sätt att få bort brun utan sol.
Annons
Så föryngrar du huden med tio årBrand logo
Så föryngrar du huden med tio år

Kanske är du en året om-busare men för de flesta har säsongen för brun utan sol precis kickat igång. När vårljuset börjat lysa blir det också väldigt uppenbart hur blekt det är på huden. Att lyckats med brun utan sol är dock inte helt enkelt även om moderna formulas gjort det lättare. Vem har inte råkat glömma bort att tvätta händerna och plötsligt sett hur handflatorna lyser orange? Eller upptäckt att det blivit en ansamling av brunorange färg vid anklar, knän och armbågar trots att man försökt massera ut produkten metodiskt. Att göra en spraytan kan kännas som en bra idé innan sommarfesten men när färgen falnar brukar effekten bli mindre smickrande och mer fläckvis brun.

Kvinna med brun utan sol som hon vill ta bort då det blivit fläckigt.

4 sätt att få bort brun utan sol

Få saker kan få shortslusten att droppa så snabbt som en väldigt onaturlig och uppenbar busbränna. Vad som än gått fel så finns det faktiskt flera sätt att ta hand om problemet. Här listar vi de fyra bästa sätten för att lyckas få bort brun utan sol.

Annons

Basta bort din brun utan sol

Det är inte alla som har en bastu hemma men kanske finns det på gymmet där du går eller i simhallen du besöker? En svettig halvtimme i ångbastun kan hjälpa till att lyfta upp din brun utan sol. Värme och fukt hjälper nämligen till att öppna upp porerna. Massera sedan i duschen med en finkornig kroppspeeling eller en skrubbvante för att lösa upp färgen.

Oljetricket

Innan du går på med din kroppspeeling är ett trick att dränka huden med olja. Det kan vara babyolja, kokosolja eller olivolja. Ta inte din lyxiga och dyra kroppsolja bara, den är bättre att spara till senare. Låt olja sitta en bra stund och skrubba sedan bort allt i duschen.

Du kan även passa på att ta ett varmt bad med en kropps- eller badolja. Men en varm ångande dusch funkar lika bra.

Exfoliera bort din brun utan sol

Brun utan sol färgar det översta hudlagret så om du vill bli av med pigmenten är det bra att få bort de döda hudcellerna och snabba på cellförnyelsen. Få saker är så bra för detta som att exfoliera. Gör du bara det så kommer du dock inte bli av med färgen på första försöket. Tänk också på att inte gå på huden för hårt. Du vill inte skada den! Lagom masserande är bäst. Välj en finkornig skrubb och fokusera extra mycket på de torra delarna på kroppen som armbågar, knän och fötter. Återfukta alltid efteråt.

Kvinna som skrubbar huden för att få bort brun utan sol.

Satsa på en brun utan sol-borttagare

Vill du ha en produkt som löser upp din fejkade solfärg så finns det numera några riktigt bra att välja mellan. Den mest hyllade är Self Tan Eraser från Bondi Sands. Den appliceras på torr hud och ska sedan sköljas bort med varmt vatten och en tvättlapp eller märkets egna peelingvante för att ta med sig färgen. Bland ingredienserna finns glycerin, urea och bikarbonat.

mousse som tar bort brun utan sol

Self Tan Eraser från Bondi Sands kostar 279 kr/200 ml och den finns här (reklamlänk).

Ny smart brun utan sol-borttagare lanseras i dagarna. Den heter Tan Edit och kommer från bus-proffset James Read. I de här smart formulerade dropparna är det en mix av glykolsyra och exfolierande enzymer som raderar ut de trista fläckarna och ränderna. Du mixar den enkelt med bodylotion, ansiktskräm eller serum vilket gör att den till skillnad mot många liknande produkter kan användas över hela kroppen.

droppar som tar bort brun utan sol

Tan Edit från James Read kostar 340 kr/50 ml och den finns här (reklamlänk).

Hur får jag bort brun utan sol mellan fingrar och tår?

Oh, så irriterande det kan vara när man ser den där orange skuggan mellan fingrarna. Effekten blir inte solkyssta händer, de ser bara smutsiga ut. Vi har lösningen. Det kan låta knasigt men massera med lite tandkräm (gärna en som ska göra tänderna vitare) mellan fingrar och tår om det fastnat lite extra färg där. Låt sitta någon kvart och skölj sedan. Du kan hjälpa till genom att gnugga med en gammal men ren tandborste.

Annons

Hur lyckas jag med brun utan sol?

Det är fullt möjligt att få ett riktigt fint resultat av din brun utan sol. För att undvika alla de här ovan nämnda misstagen så finns det dock några saker man bör göra innan man sätter igång.

1. Exfoliera bort döda hudceller och var extra noga där huden är kraftigare och därför ofta torrare.

2. Se till att huden är rejält återfuktad. Lägg gärna extra bodylotion just på de där ställena som annars suger åt sig mer brun utan sol, t ex vid anklarna, händerna, knäna och armbågarna.

3. Raka inte benen precis innan du ska busa. Det gäller att göra saker i rätt ordning. Proffsen duschar, skrubbar och rakar sig först för att sedan vänta några timmar innan appliceringen.

4. Sist men inte minst - använd en appliceringsvante. Det är en väldigt liten investering som gör enorm skillnad för hur jämnt och naturligt resultatet ska bli.

Annons