Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

”Jag har jobbat med skönhet i 28 år – här är mina bästa beauty-knep”

27 maj, 2023 
eyeliner smink
Här är de allra smartaste knepen jag samlat på mig under 28 år i skönhetsvärlden.
Annons
I min sminkväska med Johanna Lind BaggeBrand logo
I min sminkväska med Johanna Lind Bagge

Som skönhetsredaktör sedan snart 30 år tipsar jag inte bara i tidningen och på webben om smarta knep som boostar beautyrutin och gör att resultatet blir snyggare. Många tips har jag såklart fått användning för själv. Så vilka hudvårdstips och makeuphacks är det jag kör med hemma i badrummet? Här är mina 10 bästa.

Skönhetsredaktörens 10 bästa beautytips

Smarta hudvårdsknep

1. Vi börjar med grunden, dvs rengöringen. Här tycker jag det är viktigt att ha en skön produkt som går att massera. För massera rengöringen gör jag nästan varje kväll. Inte bara för att den ska lösa upp smink, smuts och solskydd. Massagen gör också att cirkulationen får fart, produkterna som läggs på efter går in bättre och huden får en finare lyster.

Annons

2. Tvättlapp är världens bästa verktyg till rengöringen. Man slipper blaska med vatten i ansiktet som sedan rinner ner över armarna, används en rengöringsolja eller balm får du bort alla rester och du får en lätt exfoliering på köpet. Tänk bara på att ha ett lager så du kan byta varje dag.

3. Att ge din ansiktsmask en extra skjuts med hjälp av lite kyla är inte bara ett bra beautytips. Det är dessutom gratis. Visst finns här dyra apparater att investera i men om du har en lite skral kassa går det att lägga isbitar i en tunnare handduk och dra över huden. Eller så köper du en av de smarta formar som dykt upp på sista tiden. Dessa fylls med vatten och ställs in i frysen. När det är dags för ismassage tar du bara bort toppen på formen och du har en iskall gua sha att arbeta med. Formen kan du använda om och om och om igen. Det här fungerar också fint att göra över mjölkig rengöring. Huden får en otroligt fin lyster och en snygg uppstramning.

Annons

Fiffiga makeuphacks

4. För att få extra glow till huden är ett av mina bästa beautytips att mista med en setting spray eller fuktspray innan du börjar lägga basen. Bara en lätt dusch, blir huden för blöt kommer makeupen att glida.

5. Vill du ha mer glow? Applicera din foundation med en fuktad beautyblender men byt ut vattnet mot settingspray, ett så smart beautyhack jag lärt mig av de makeupartister jag träffat under åren. Foundation lägger sig dessutom bra mycket snyggare och sitter som gjutet.

6. Settingspray är bra till mycket, jag har den t ex för att göra ögonskugga till eyeliner. Spraya på penseln du arbetar med, plocka upp skuggan och måla. Då får du dessutom en mycket bättre hållbarhet.

7. Tycker du att din concealer lägger sig i linjerna? Förutom att se till att huden är väl återfuktad innan du börjar så finns det flera skönhetstips som gör att concealern sitter mycket bättre. Det första är att grunda med ögonskuggsprimer under ögat. Det jämnar ut och fungerar som sugpropp till concealern.

Annons

8. Det andra beautytipset är att placera concealern rätt. Lägg den där huden inte rör sig så mycket, dvs vid inre ögonvrån och en bit nedåt samt vid den yttre. Det behövs bara lite concealer för stor skillnad. Lägger du för mycket kan effekten bli den motsatta.

9. Det tredje knepet är att sätta concealern med ett tunt tunt lager löspuder. Se till att du har en lite mindre pensel av den fluffiga typen och jobba i superlätta lager. Det kommer inte se pudrigt ut, tvärtom. Vill du extra lyster? Välj ett löspuder som har den egenskapen.

9. Glider din kajal alltid runt under dagen? Det kan du enkelt motverka med ett superenkelt och nästan gratis makeupknep. Fäst pennan och få den att sitta i timmar genom att arbeta in en ögonskugga i samma nyans ovanpå. Här kan du välja att lägga precis ovanpå med en tunnare pensel för en skapare linje eller använda en skuggborste för en mer sotad effekt.

10. Trött på att läppstiftet blöder ut i linjer kring munnen alt nöts av mest på mitten för att lämna en ful kant runtom? Här kommer ett beautyknep jag använder varje dag: Gör en bas med läppenna. Här kan du välja att jobba med en färg som är exakt samma som ditt läppstift men vill du ha den moderna retro-läpplooken så kör du på en anings mörkare färg på läppennan. Och vill du att läpparna ska se lite större ut lägger du den en anings utanför konturen vid amorbågen och precis motsatt under läpparna där kurvan oftast böjer sig lite uppåt.

Lycka till!

Annons