Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Därför tackar Jennifer Lopez nej till botox: Använder mammas superknep

30 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografMatt Baron/BEI/Shutterstock
Jennifer Lopez är den senaste kändisen i raden att berätta varför hon tackar nej till botox.
I en intervju med amerikanska ELLE berättar hon om en händelse i ungdomen som formade henne.
– Jag undrar verkligen hur mitt ansikte hade sett ut i dag, om jag hade börjat med botox vid 23, förklarar världsstjärnan.
Annons
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

Amerikanska livsstilsmagasinet ELLE djupdyker i ämnet skönhet under en intervju med världskända artisten och skådespelaren Jennifer Lopez.

Under intervjun berättar Lopez hus hon ser på åldrandet, om varför hon är glad att hon konsekvent tackat nej till botox – och om det hemliga hudvårdsknepet som hennes mamma alltid använde!

Jennifer Lopez: Glad att jag tackat nej till botox

Det finns många kända kvinnor som gått ut i media och berättat om att de vill åldras naturligt, och därför väljer bort skönhetsingrepp och operationer.

Annons

Jennifer Lopez är den senaste i raden av världskändisar att prata om varför hon valt bort ingrepp.

Det är under intervjun med ELLE som världsstjärnan förklarar att hon träffade en riktigt bra dermatolog i ung ålder, som övertalade henne att ta hand om huden. Något hon är väldigt tacksam över i dag. Det var nämligen detta möte som fick henne att senare tacka nej till botox.

– Jag gick till någon läkare med min dåvarande pojkvän. Jag var i 20-årsåldern och hade aldrig provat botox, det har jag fortfarande aldrig gjort. Och läkaren hon sa ”Vet du att du har en liten linje här? Vi borde börja med botox”. Jag menar, jag var bara 23 och sa ”Nej, jag passar nog”. Jag var inte förtjust i nålar ändå. Men min pojkvän ville övertala mig ”Ja, du borde börja med botox. Jag gör det” sa han. Jag tänkte bara ”Nej, tack”. Jag undrar verkligen hur mitt ansikte hade sett ut i dag, om jag hade börjat med botox vid 23. Förmodligen hade jag sett helt annorlunda ut.

Annons
Jennifer Lopez på röda mattan inför filmpremiären av The Flash i Los Angeles tidigare i år.
Jennifer Lopez på röda mattan inför filmpremiären av The Flash i Los Angeles tidigare i år.

”Vill inte höra att jag ser bra ut för 50, bara att jag ser bra ut”

Vidare under intervjun ryter Jennifer Lopez ifrån mot något som stör henne otroligt mycket. Nämligen när man ger komplimanger och adderar ett värde i att man ”ser bättre ut än vad som förväntas för ens ålder”.

– Man vill aldrig höra att man ser bra ut för 50. Man vill bara höra att man ser bra ut, oavsett ålder. Man vill höra ”Wow, du ser otrolig ut” inte ”Oh my God, hon är 50”. Liksom, spelar det någon roll? Du vill bara vara ditt allra bästa jag i din ålder just nu.

Annons

Jennifer Lopez hudvårdsrutin: Mammas hemliga knep

Den 53-åriga världsstjärnan berättar för ELLE att den vanligaste frågan hon får (under alla åren i rampljuset) handlar om hennes hudvårdsrutin.

Hon avslöjar för livsstilsmagasinet att hon faktiskt har ett hemligt vapen.

– Min mamma brukade säga att olivolja är ett universalmedel för att bota allt. Och det är en hemlighet jag använt i min hudvård i åratal, för det funkar verkligen, säger Lopez.

Faktum är att J Lo:s mamma inte var helt ute och cyklade. Om du har torr, känslig eller mogen hy behöver du nämligen tillföra extra fukt och fett – och då är olivoljan en riktig superingrediens.

Annons

Olivolja innehåller fettsyran Omega 9 och Vitamin E, som båda har återfuktande egenskaper. Dessutom är det ett bra lösningsmedel för smuts som ansamlas i huden, och är därmed perfekt i rengöring.

Här nedan har vi samlat fyra shoppingtips på hudvårdsprodukter med olivolja i ingredienslistan. Psst! En av dem kan du klicka hem för under 50-lappen.

Body lotion med olivolja från The Body Shop – finns att köpa här för 175 kronor.
Rengöringscreme med olivolja från Maria Åkerberg – finns att köpa här för 229 kronor.
Annons
Dagkräm med olivolja från Gunry – finns att köpa här för 39 kronor.
Nattkräm med olivolja från Olivia – finns att köpa här för 102 kronor.
Annons
Annons