Artikeln innehåller reklamlänkar
TV: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu
0:51

Efter reklamen: TV: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

(0:51)

Slå på ljud

Sminkikonen Bobbi Brown, 65, har länge varit en av skönhetsbranschens största ikoner. Hon grundade sminkmärket Bobbi Brown, och har nyligen lanserat ytterligare att sminkmärke, Jones Road. Bobbi Brown har också släppt en rad böcker och arbetat med världsstjärnor som Katie Holmes. Hon har också skött sminket på modehusens modevisningar på New York Fashion Week under många år.

Nu delar beautystjärnan med sig av sina bästa tips för att sminka sig när man har passerat 50 år. Med åren förändras huden och dess beteende, och man måste anpassa sin sminkstil för att fortsätta få resultatet man vill ha.

Bäst i test: Rouge – Produkten som trendar mer än någonsin

I en video som fått spridning på TikTok delar Bobbi Brown med sig av sina bästa tips. Det första som är viktigt att tänka på är att återfukta huden.

– För det första, ta bara på din hudkräm. Ta på hudkrämen, inte bara på ansiktet, men också ner på halsen och på dina händer. Det känns bättre och det ser bättre ut, säger hon i videoklippet samtidigt som hon smörjer in sig med sin återfuktande kräm.

Bobbi Browns tips för att sminka sig efter 50

Nästa steg är att få bort alla tecken på rodnad och rött i ansiktet, med hjälp av en color corrector eller en concealer.

– Ta bort all rodnad runt näsan, runt din mun och under dina ögon, säger Bobbi Brown.

10 skönhetsmisstag med hår och smink som gör att man ser äldre ut

Sist men inte minst ska man inte underskatta att se återfuktad ut och ha lyster i hyn, något man kan få med exempelvis en highlighter i kräm- eller flytande form. Make up-artisten tipsar om en variant från sitt eget märke.

– Jag älskar att ha lyster i mitt ansikte. Ser ni? Snabbt, enkelt – jag tycker det ser bättre ut, säger Bobbi Brown.

@justbobbibrown

Reply to @lorihammer Here are my beauty tips for women over 50. #jonesroadbeauty #cleanmakeup #miracebalm

♬ original sound - Bobbi Brown

Här hittar du fler sminktips till dig över 50 år!

Produkterna som gör jobbet

Återfuktande ansiktskräm, Ultra Facial Cream Dry Skin – Kiehl's

Ultra Facial Cream Dry Skin är en gammal favorit som aldrig går ur tiden! Den prisvärda ansiktskrämen fokuserar på att leverera ordentligt med fukt och håller ansiktet mjukt hela dagen. Här hittar du produkten (länk till Lyko).

Hudvårdstrenderna att ha koll på 2023

Color Corrector, Radiant Creamy Color Corrector – Nars

Nars spännande nyhet Radiant Creamy Color Corrector trollar bort mörka ringar under ögonen! Den dryga color correctorn appliceras först i ett tunt lager och sedan appliceras concealer över för bästa resultat. Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Concealer för ögonområdet, Bye Bye Under Eye Concealer – It Cosmetics

En krämig concealer som inte fastnar i fina linjer eller lägger sig kakigt på huden. Concealern trollar bort mörka ringar fantastiskt och vårdar samtidigt med hyaluronsyra och kollagen! Bye Bye Under Eye Concealer finns här (länk till Kicks).

Återfuktande foundation, Miracle Pure Foundation – Max Factor

Nya Miracle Pure Foundation från prisvärda Max Factor innehåller hyaluronsyra som samtidigt återfuktar huden. En perfekt hybrid där makeup möter hudvård! Här hittar du foundationen (länk till Åhlens).

Highlighter, Highlighting Powder – Bobbi Brown

Highlighting Powder ger liv till kinderna utan att kännas för glittrig eller pudrig. Highlighter ger fin och subtil lyster som ger ett friskt intryck. Här hittar du highlightern (länk till Kicks).

Se också: Solpuder - så applicerar du på rätt sätt
1:04

Efter reklamen: Se också: Solpuder - så applicerar du på rätt sätt

(1:04)

Slå på ljud
Mest läst