Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya stora trenden: Multifunktionella makeupstift – hitta din favorit

07 jun, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografabi greer/pexels
kvinna med somrig lyster från multifunktionella makeupstift
Det här smarta sminket är perfekt i sommar för att snabbt fixa en fräsch och lystrig look - vi tipsar om hur favoriterna och hur du bäst använder dem.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Den minimalistiska trender är på uppåtgående, både när det gäller att slippa hudvårdsrutinen och makeupen. Smart nu till sommaren då det är skönt att mindre produkter men också för att det sparar tid. Perfekt då att det lanseras alltfler multifunktionella sminkstift där du får flera produkter i ett. Dessa kan användas både till läppar och kinder, i vissa fall till och med till ögonlooken. De är lätta att få med sig och det går så snabbt att sätta färgen på plats. Många av dem har fjäderlätt formula som är mer vårdande än någonsin tidigare. Det gör att de levererar färg med fräscht glowig finish. Perfekt när man är på språng, vill piffa upp sminket under dagen eller kanske ta looken från dag till kväll på ett enkelt men snyggt sätt.

Annons

Så får du snyggast effekt av ditt makeupstift

Jag använder fingrarna för att blanda ut färgen när det är läppar eller ögonlock som är måltavla. För kinder och andra delar av ansiktet är en duofiber-borste toppen för att få färgen från ditt multistift på plats. Det ger en vackert skir effekt och du kan enkelt bygga på om du önskar mer intensiv färg. Sist men inte minst kan du också applicera rouge och highlighter med en fuktad makeupsvamp. Plocka upp färg med svampen från stiftet och tryck det på huden. Det här är bra om du vill kunna bygga upp produkten utan att dra ut den.

Bästa multifunktionella sminkstiften just nu

makeupstift med två produkter i en från makethemake
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Hos Makethemake hittar du det lätt vårdande Carnauba On-the-go Blush & Glow där du får krämig färg i båda ändar som matchar varandra. I den ena hittar du en rouge, i den andra en mer skimrande highlighter. Färgen blir väldigt naturlig, formulan smälter fint in i huden och rouget får en halvmatt finish.

Annons

Carnauba On-the-go Blush & Glow från Makethemake finns i tre varianter, kostar 279 kr och du hittar det här (reklamlänk).

multifunktionellt sminkstift från fenty

En mer gel-liknande formula får du med Fenty Beautys populära Match Stix som nu finns i somriga rosiga Strawberry Pop som är en så kallad "color-adaptive" vilket betyder att färgen reagerar med din naturlig hudton och blir mer eller mindre skräddarsydd. Den är härligt sval i känslan och ger en mer lystrig finish än ovan.

Match Stix från Fenty Beauty från limiterade Summa Collection är tyvärr slutsåld men märket har många fler nyanser i ordinarie sortiment. Då är dock formulan mer krämig. Match Stix kostar 369 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Annons

Svenska Hickap har precis släppt en stor kollektion med multiftift som heter The Wonder Stick. De är indelade i tre kategorier med tre färger var: Blush & Lips, Highlighter samt Bronze & Contour. Formulan på alla är krämig och mest lyster ger såklart Highlighter som trots att det ser väldigt skimrande ut ger en mjuk glowig finish. Den rundade toppen gör det behagligt att svepa direkt på huden, du behöver väldigt lite för att få effekt.

Klicka på bilden för att komma dirket till produkten.

The Wonder Stick från Hickap finns i 9 varianter, kostar 219 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Annons
brett makeupstick från pixi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Lite annorlunda i designen är Pixis härliga On the glow, breda makeupstift som verkligen går i raketfart att få på tack vare en gel-liknande krämformula. Den är ganska rikt pigmenterad men går ändå att tona ut fint. Blush finns i tre färger som fungerar som rouge och läppfärg men det finns också Bronze för solkysst färg som du kan ha som just bronzer men även ge ton till ögonlocken, nyckelben osv.

On the glow från Pixi kostar 279 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Annons