Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Höstens härliga dofttrender

28 aug, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmarcus aurelius/pexels
kvinna som sprayar parfym på halsen

Värme och elegans hör hösten till på parfymfronten men i år bjuder trenderna på en hel del överraskningar.


Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Sommaren har svept förbi och det börjar bli kyligare i luften. Det betyder inte bara skifte i garderoben. Även på parfymfronten kommer längtan efter något nytt. Varmare dofter med sensuella noter är ett säkert kort. Den här hösten är inget undantag även om vi ser en del ovanliga inslag och kombinationer som ger en modern twist.

Parfymer med jasmin

Lyxiga vita blommor som ger en både elegant, energifylld och samtidigt behaglig doft hittar du bland flera märken i höst. Det är framför allt jasmin som sticker ut som en av de mest använda noterna. Spännande är att den vita stjärnan kommer både i lite nya versioner och konstellationer.

Annons
724 parfym från maison francis kurkdjian

Pröva t ex 724 från Maison Francis Kurkdjian där aldehyder mixas med bergamott, vita blom-ackord, sandelträ och vit mysk till en elegant parfym man känner sig extra snygg och peppad i. Den kostar 2350 kr/70 ml EdP och du hittar den här från och med 1 september. (reklamlänk)

good fortune från victor & rolf

I den spännande Good Fortune från Victor & Rolf mixas jasmin-ackord med krämig vanilj vilket ger en mycket sensuell och härlig doft. Den kostar 1010 kr/50 ml EdP och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons
gucci flora gorgeous jasmine

Gorgeous Jasmine är den senaste medlemmen i Guccis Flora-familj. I den vackra flaskan med modehusets klassiska blommönster väntar en mix av jasmin tillsammans med noter från mandarin, magnolia, sandelträ och benzoin. Den kostar 1130 kr/50 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Gröna dofter

Krispigt gröna dofter kanske förknippas mest med våren men den här hösten är det trots allt en av de stora trenderna. Det handlar om att njuta av det som händer här och nu och att ha kontakt med naturen. Tänk frisk och sträv klorofyll, doften av sav som bryter fram när du knäcker en gren.

flaneur från nichehuset 2787

Pröva t ex Flaneur från 2787 Perfumes med noter som bambu, lindblom och vetiver. Den kostar 1700 kr/87 ml EdP och du hittar den här.

Annons

Dofter med värme

Längtar du efter lite varmare dofter när hösten kommer finns många nyheter att sniffa närmare på. Här kombineras mjuka och sensuella noter från t ex amber, läder eller vanilj med blommiga ackord.

Pröva t ex Paradoxe från Prada som är blommigt söt och varm på samma gång med nya spännande noter som neroliknoppar, ambrofix och serenolide. Det senare en unik variant av mysk som vävts in från toppnot till bas för en riktigt sofistikerad effekt. Paradoxe kostar 1020 kr/50 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

vaniljdoftande parfym från billie eilish

Älskar du vanilj är superstjärnan Billie Eilishs första doft en dröm. I den vackert formade flaskan med sångerskans signatur väntar en varm notmix som består av kanderade blomsterblad, mandarin och röda bär ihop med fyllig kakao, mysk och massor av krämig vanilj. Den kostar 640 kr/50 ml EdP och du hittar den här (reklamlänk).

Annons