Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

3 kändiskvinnor som visar nya naturliga trenderna

06 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Andie MacDowell på Paris fashion week.
Paris modevecka är en av de största modehöjdpunkterna i världen – här sätts trenderna för hela året.
Pamela Andersons osminkade stil, och att flera mogna stjärnor gått på catwalken med grått hår visar nu hur vindarna blåser i modebranschen.
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Modeveckan i Paris är en av årets allra mest uppmärksammade och mediebevakade händelser i modevärlden – många av världens mest hyllade märken håller sina modevisningar i den franska huvudstaden, och kändisar från hela världen samlas för att medverka i eller njuta av visningarna och evenemangen.

Historiskt har modeveckorna – inte bara i Paris utan också städer som Milano, New York och London – hyllat ungdomlighet och befäst gamla normer om utseende och storlek. Men de senaste åren har vi sett en utveckling i modebranschen med bredare ideal, större skillnad på modellerna och en variation i både ålder, storlek och hudfärg än tidigare. Det här fortsatte lyftas på Paris modevecka, och togs kanske ytterligare ett steg.

Annons
Pamela Anderson på Paris modevecka.
Pamela Anderson på Isabel Marants visning i Paris.

Pamela Anderson väckte stor uppmärksamhet när hon dök upp på flera av de största visningarna helt utan smink. Stjärnan visade att hon är lika vacker utan makeup, och var både cool och trendig i bland annat kostym och en stor kappa.

Helen Mirren och Andie MacDowell på visning

Men Baywatch-stjärnan var inte den enda mogna kändiskvinnan som väckte uppmärksamhet och satte trender på modeveckan. Medan Pamela visar att det är hett att vara osminkad lös skådespelarna Helen Mirren och Andie MacDowell upp catwalken med sina gråa hårsvall.

Annons

Både Helen och Andie, tillsammans med en lång rad andra världsstjärnor, gick på catwalken för sminkmärket L'Oréals visning – en av veckans mest bevakade. Medan Helen Mirren hade en voluminöst 70-talsdoftande frisyr till sin glittriga silverklänning, körde Andie MacDowell på sina karaktäristiska silverlockar, till en svart läderlook.

Helena Mirren på Paris modevecka.
Helen Mirren lös på modevisningen

Så snyggt tycker vi på Femina!

Källa: The Guardian.

Annons