Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Då kommer Pat McGrath Labs till Sverige

26 jan, 2021 
Nu är det klart när de kultförklarade produkterna från världens mest hyllade makeupartist landar här hemma.
Annons
Sex steg till en perfekt basBrand logo
Sex steg till en perfekt bas

Hon kallas Mother i modevärlden, makeupartisten Pat McGrath. Smeknamnet ska ha uppstått backstage där det förr inte fanns någon som såg till att modellerna åt, mådde bra och hade kul. Det fixade denna legend som varit makeupartist i 25 år, ligger bakom över 450 magasin-omslag och har gjort makeupen till mer än 3500 visningar. Att det skulle dröja till 2015 innan hon lanserade sitt eget makeupmärke är egentligen märkligt.

Pat McGrath är den mest flitigt använda makeupartisten backstage sedan många år tillbaka. Här fixar hon looken på Victoria Beckham Fashion show.

Pat McGrath Labs var först enbart ett begränsat antal produkter som såklart välte internet och sålde slut direkt när de släpptes. 2017 fick Sephora i USA exklusivitet på märket och fler produkter togs fram. Här hemma har vi dock fått vänta på dessa pärlor. Men nu är det klart. I april kommer Pat McGrath Labs till Sephora i hela Skandinavien.

Annons

Så vad är speciellt med just den här makeupen? Du märker det så fort fingrarna rör vid den. Kvaliteten är topp och resultaten du får fantastiska även för en amatör.

Lyx från insidan och hela vägen ut till den vackra förpackningen får du med Mattetrance.

Ska du börja med en produkt är mitt tips läppstiftet Mattetrance där allt från de vackert illustrerade askarna till det behagliga innehållet är perfektion. Du får täckning på ett svep, finishen liknar den sidenmatta hos ett rosenblad och hållbarheten är en dröm. Favoriten Elson är döpt efter supermodellen med förnamnet Karen.

Annons
En av Pats favoritmodeller är Karen Elson som hon också döpt en av sina Mattetrance Lipstick efter.

I sortimentet finns också den hyllade mascaran Dark Star, Sublime Perfection Foundation samt Mothership-paletterna, de senare rejält tunga pjäser där skuggorna har maxade pigment och du kan få så häftiga effekter, som t ex multifacetterad glow eller metallisk våt glans. Precis som med läppstiften behöver du bara svepa på ett enda lager för effekt. Varje palett rymmer 10 nyanser och det finns sju olika. Tyvärr verkar det bara som vi får två av dem hit till Sverige.

Annons
En av de bäst säljande paletterna är Mothership V som blir en av dem att lanseras här hemma.

Vad priserna kommer att ligga på? Det får vi svar på senare men att det är i lyxklassen kan vi vara ganska så säkra på.

Läs mer:

Annons