Artikeln innehåller reklamlänkar
powder puff LH cosmetics puderpuff
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga
0:46

Efter reklamen: Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

(0:46)

Slå på ljud

Kommer du ihåg puderpuffen? Den där mjuka kudden som alltid fanns på sminkbordet när gamla tiders filmstjärnor fixade makeupen men som efter ett tag blev mindre och tunnare. Många med mig har nog slängt bort det där plastiga tygstycket som det blivit. Men nu gör puderfpuffen comeback. Att flera upptäcker hur bra det här makeupverktyget faktiskt är kan vi tacka TikTok för.

Sociala mediers nya makeupstjärna

Skönhetsexperten: “Sluta fokusera på hudens ålder”

Vad är det som gjort att puderpuffen fått så stor uppmärksamhet den senaste tiden? Svaret är filmer på TikTok. Just nu har hashtaggen puderpuff över 187 miljoner träffar. Det började med trenden att baka underlaget, dvs lägga puder i flera lager för en helt täckande effekt. Men idag har det istället blivit en annan detalj som trendar. Här kan du framför allt få se den stora skillnaden mellan att applicera puder med borste jämfört med puderpuff på huden under ögonen. Allt från makeupartister till influerare sminkar den ena sidan med puderborste och den andra med en puderpuff och frågar sedan sina följare vilken de tycker blev snyggast.

Därför är puderpuffen bra att ha i sminkrutinen

Så rengör du dina sminkborstar – 3 enkla steg

Svaret på frågan vilken sida som blev snyggast är den där puderpuffen gjort jobbet. Anledningen är att du med en puderpuff kan få en mycket slätare och finare finish och det fungerar dessutom riktigt bra även om huden har linjer och rynkor. Den mjuka puffen trycker in pudret på ett sätt som jämnar ut ytan med sömlöst resultat medan borsten med sveper över pudret så det riskerar att lägga sig i alla veck. Det täcker inte heller lika bra.

Det här kan du använda puderpuff till

Det är inte bara puderapplicering under ögonen som puderpuffen är bra på att fixa. Puffen är också toppen att hålla under ögonen när du lägger ögonskugga. På så sätt slipper du få nedfallande skugga som fastnar i basen. Puderpuffen är så mjuk att du inte förstör makeupen du håller den emot. Brukar du luta ansiktet i handen för att få stöd när du ska måla eyeliner? Då är puderpuffen också toppen att ha mellan handen och huden för att undvika märken men också för att du inte ska lösa upp basen på huden med värmen från handen. Sist men inte minst - stoppa gärna ner din puderpuff i väskan så kan du lätt piffa upp makeupen under dagen.

Proffsens favorit bland puderpuffar

smart formad puderpuff från lh cosmetics

Undvik de där tunnare och plastigare puderpuffarna. De kan snarar förstöra än förbättra ditt makeuparbete eftersom fibrerna är för korta och hårda. Valet av puderpuff avgör om den kommer hjälpa eller stjälpa. En av de mest älskade och moderna puderpuffar kommer från LH Cosmetics. Den är inte bara perfekt mjuk med noga utvalda fibrer. The Powder Puff har en diamantform vilket gör att du lättare kommer åt i vinklar och vrår jämfört med en rund puderpuff. Du har också en liten rem på ovansidan som gör den enkel att hålla, det är toppen just för tillfällen när du vill ha den under ögat under skuggmålning och inte vill lägga så stort tryck på huden. Sist men inte minst så kan du ta ut den inre delen när puderpuffen behöver tvättas. Både inner- och ytterdel går att tvätta i 40 grader men torka dem naturligt, t ex på ett element. Använd inte torktumlaren.

puderpuff från LH Cosmetics som är lätt att hålla

The Powder Puff från LH Cosmetics kostar 129 kr och den finns här. (länk till Lyko)

Proffstipset! Så får du ordning på dina torra och frissiga hårtoppar

Mest läst